D. Trumpas ragina respublikonus atmesti pagalbos Ukrainai įstatymo projektą | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS RAGINA RESPUBLIKONUS ATMESTI PAGALBOS UKRAINAI ĮSTATYMO PROJEKTĄ

  • 21

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį paragino respublikonus atmesti dvipartinį Senato susitarimą, pagal kurį būtų sugriežtinti JAV pasienio įstatymai ir kartu suteikiamas 60 mlrd. dolerių (55,67 mlrd. eurų) vertės finansavimas Ukrainai bei kitiems nacionalinio saugumo prioritetams.

„Nebūkite KVAILI!!! Mums reikia atskiro pasienio ir imigracijos įstatymo projekto. Jis jokiu būdu, forma ar pavidalu neturėtų būti susietas su užsienio pagalba!“ – sakė D. Trumpas, siekiantis perrinkimo ir desperatiškai bandantis atimti iš prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) svarbią pergalę teisės aktų leidyboje prieš lapkritį įvyksiančius rinkimus.

Varžyboms dėl Baltųjų rūmų beveik neabejotinai tapsiant 2020 metų rinkimų kovos tarp J. Bideno ir D. Trumpo pakartojimu, eksprezidentas respublikonas užsipuolė savo įpėdinį demokratą dėl rekordinio pietinę JAV sieną kertančių nelegalių migrantų skaičiaus.

Sekmadienį senatoriai pristatė vieną griežčiausių imigracijos įstatymų projektų per pastarąjį šimtmetį, įskaitant reikšmingus apribojimus, kuriuos J. Bidenas įsipareigojo pasirašyti.

Į 118,3 mlrd. dolerių (110 mlrd. eurų) paketą įtraukta 60 mlrd. dolerių Ukrainai, 14 mlrd. dolerių (13,08 mlrd. eurų) Izraeliui, 10 mlrd. dolerių (9,3 mlrd. eurų) humanitarinei pagalbai, beveik 5 mlrd. dolerių (4,6 mlrd. eurų) Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono partneriams, įskaitant Taivaną, ir 20,2 mlrd. dolerių (18,74 mlrd. eurų) naujam JAV pasienio finansavimui.

Tai būtų didelė imigracijos priešininkų pergalė – būtų daug nuolaidų respublikonų atžvilgiu, kurioms demokratai paprastai griežtai prieštarautų. Pavyzdžiui, būtų apribota prezidento teisė savo nuožiūra įsileisti pabėgėlius dėl humanitarinių priežasčių, pagreitintas išsiuntimo procesas ir nustatytas įpareigojimas uždaryti sieną, kai sulaikymų prie sienos skaičius išauga iki 5 tūkst. per dieną.

Projekte taip pat nėra nė vieno iš prioritetų, kurių paprastai siekia demokratai, pavyzdžiui, kelio į pilietybę maždaug 11 mln. dokumentų neturinčių migrantų.

Tačiau D. Trumpas turi didelę įtaką Atstovų Rūmams vadovaujantiems respublikonams ir ne kartą ragino partiją atmesti šį teisės akto projektą bei atimti iš J. Bideno ir demokratų politinę pergalę prieš lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus.

„Šis įstatymo projektas yra puiki dovana demokratams ir mirties troškimas Respublikonų partijai, – pareiškė D. Trumpas. – Juo imamasi SIAUBINGO DARBO, kurį demokratai atliko dėl imigracijos ir pasienio; jie atleidžiami nuo atsakomybės ir viskas perkeliama ant respublikonų pečių.“

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Taigi

Būdamas prezidentu ir po to, kai jį nugalėjo J. Bidenas, D. Trumpas ne kartą gyrė putlerį ir nepasmerkė invazijos į Ukrainą, sakydamas, kad jei bus perrinktas, sugebės išspręsti šį karą per „24 valandas“, nors nepasakė, kaip. Tuo tarpu J. Bidenas yra pavadinęs putlerį karo nusikaltėliu ir paramą išrinktai provakarietiškai Ukrainos vyriausybei paskelbė vienu svarbiausių savo prezidentavimo prioritetų.

Pagarba

būsimam amerikiečių PREZIDENTUI DONALD TRUMP

….

SITAS rudis nori STATYT siena NUO imigrantu O JIS PATS KAS YRA .??? OGI LYGIAI TOKS PATS IMIGRANTAS RUDAS ORANDZINIU SNIUKIU IMIGRANTAS !!! Amerika YRA INDENU BET NE VA TIKIU ISTVIRKUSIU RUDZIU!!!! Juodus zmones suveze kad vergautuva TOKIEMS rudiems PARAZITAms indenus isnaikino IR STAI SITAS SITAS APSISMAUKSTELIS REKIA KAD AMERIKA JO!!! SITAS rudis,ruskis liliputas ir zydas JIE VISI VIENODI VISI ZMOGZUDZIAI PASKENDE ZMONIU KRAUJYJE!!!! NESUPRANTU AR AMERIKA PILNA ISPAMPUSIU DURNIU AR GUDRAGALVIU ZYDU BE TEVYNES KAD EINA KAUKDAMI KAIP SAKALAI UZ RUDI????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS