D. Trumpas ramiai sureagavo į naujus Šiaurės Korėjos raketų bandymus | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS RAMIAI SUREAGAVO Į NAUJUS ŠIAURĖS KORĖJOS RAKETŲ BANDYMUS

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ramiai sureagavo į naujus Šiaurės Korėjos raketų bandymus.

D. Trumpas, norintis palaikyti ryšius su Šiaurės Korėja, paklaustas, ar jam kelia susirūpinimą nauji bandymai, atsakė: „Ne, visiškai nekelia.“

„Pažiūrėsime, kas bus, bet jos yra trumpojo nuotolio raketos ir daug kas turi tokias raketas... labai standartinės raketos“, - reporteriams sakė JAV prezidentas ir pakartojo, kad jo santykiai su Kim Jong-unu yra labai geri.

JAV vadovas pridūrė, kad šie bandymai buvo įspėjimas ne JAV, o Pietų Korėjai. Anot D. Trumpo, abi Korėjas, kariavusias 1950-1953 metais, sieja savi ginčai.

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas ketvirtadienį atliktą dviejų raketų bandymą pavadino „rimtu įspėjimu“ Pietų Korėjai dėl jos planuojamų bendrų karinių pratybų su JAV.

Kaip pranešama, viena raketa nuskriejo apie 450 km, o kita – 690 km. Raketos nukrito Japonijos jūroje. Nors tokio nuotolio raketos negalėtų pasiekti jokios teritorijos JAV, jų nuotolio pakaktų smogti bet kokiam taikiniui Pietų Korėjoje, kur JAV turi dideles karines bazes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nerijus

Pasaulyje yra tiek branduoliniu raketu, kad zeme susprogdintu kelis kartus. Tai ar kas nors nori susprogdinti zeme. Ne gi sprogdinsime? A!

juk

berniukai zaidzia kara tai ko cia rupintis kai kede jau traska su visais zentais......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS