D. Trumpas: JAV, Rusija ir Kinija turėtų sudaryti branduolinį susitarimą | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: JAV, RUSIJA IR KINIJA TURĖTŲ SUDARYTI BRANDUOLINĮ SUSITARIMĄ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad JAV, Rusija ir Kinija turėtų sudaryti susitarimą, kuris ribotų branduolinių ginklų vystymą.

„Kinija ir Rusija, su kuriomis tariamės dėl (tokio pakto), 100 proc. yra tuo suinteresuotos. Visiems mums būtinas susitarimas... Manau, kad Rusija norėtų sudaryti sandorį; manau, kad Kinija norėtų sudaryti sandorį, ir tai būtų puikus dalykas. Norėčiau prie to prisidėti“, – interviu televizijai „Fox News“ sakė D. Trumpas.

JAV prezidentas pabrėžė, kad ankstesnis susitarimas su Rusija buvo nutraukta, nes Vašingtonas „nustatė, kad (Maskva) darė tai, ko pagal sutartį neturėjo daryti“.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu JAV branduolinis arsenalas yra aukštesnio lygio nei kada nors anksčiau.

„Turime branduolinių ginklų, vystome branduolinius ginklus, bet tai nėra mano pageidaujamas dalykas“, – pareiškė D. Trumpas.

Pasak jo, JAV šiuo metu turi galingiausią branduolinį arsenalą pasaulyje, antroje vietoje yra Rusija, o trečioje – Kinija.

„Tai labai brangu ir pavojinga – labai, labai pavojinga“, – nurodė Baltųjų rūmų vadovas.

„Tikiu, kad susitiksime su Rusija ir Kinija bei sudarysime branduolinį susitarimą, kad nebesitęstų ši beprotybė“, – pridūrė jis.

Maskva ir Vašingtonas rugpjūčio 2 dieną patvirtino, kad galutinai žlugo Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartis. JAV kaltino Rusiją nesilaikius šio pakto sąlygų, bet Maskva tokius pareiškimus laiko nepagrįstais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pagaliau

protas aukščiau emocijų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS