D. Trumpas siūlo kruiziniuose laivuose įkurti ligonines COVID-19 gydymui | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS SIŪLO KRUIZINIUOSE LAIVUOSE ĮKURTI LIGONINES COVID-19 GYDYMUI

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pasiūlė pertvarkyti kruizinius laivus į plaukiojančias ligonines, siekiant duoti atkirtį koronaviruso epidemijai.

Bendrovės „Carnival Corporation“, valdančios kruizų agentūrą „Carnival Cruise Line“, valdybos pirmininkas Micky Arisonas (Mikis Arisonas) „pateikė pasiūlymą – tai buvo dosnus pasiūlymas“, – per spaudos konferenciją sakė D. Trumpas.

„Jis sakė turintis laivų, kurie idealiai tiktų tam, ką mes darome“, – pridūrė prezidentas ir paaiškino, kad šie laivai yra „dideli ir turi daug kajučių“.

„Jeigu mums prireiktų laivų, daug patalpų, jie būtų prišvartuoti Niujorke, Los Andžele, San Fransiske ir įvairiose [kitose] vietose“, – aiškino D. Trumpas.

„Carnival“ yra didžiausia pasaulyje kruizų bendrovė.

Jungtinėse Valstijose sparčiai gausėjant užsikrėtimų COVID-19 atvejų ir didėjant laisvų lovų ligoninėse poreikiui, vyriausybė trečiadienį išsiuntė kariuomenės 1 000 vietų laivą ligoninę „USNS Comfort“ į Niujorką, vieną labiausiai protrūkio paveiktų valstijų.

Kol kas neaišku, kada šis laivas atplauks į Niujorko uostą.

Pasak D. Trumpo, be „Comfort“, taip pat bus pasitelktas kariuomenės laivas ligoninė „USNS Mercy“.

Kalifornijos ir Vašingtono valstijų gubernatoriai nedelsdami paragino siųsti laivus į jų uostus.

Kruizinių kelionių sektorių ištiko krizė, kai prasidėjus pandemijai keliuose laivuose teko paskelbti karantiną. Patvirtinus, kad juose esama užsikrėtusių koronavirusu žmonių, keleiviams ir įgulos nariams būdavo uždraudžiama išlipti į krantą.

D. Trumpas kovo 13-ąją paskelbė, kad didžiosios kruizų bendrovės dėl pandemijos turės 30 dienų sustabdyti JAV uostų lankymą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zinau tiesa

Trys metus atgal jau ruose tiek rusai tiek amerikonai femas degint lavonus po 80 milijonu .ir laiva parode bet yra femu ir traukiniu vagonai ir auto furos degins net pusgivius tad pamate uzrasa ..fema.. bekit.gailescio nesulauksit

Anonimas

Geras. Ismetei uz borto lavonus ir laidoti nereikes. Praktiski tie amerikosai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS