D. Trumpas svarsto buvusio demokratų senatoriaus kandidatūrą į Pentagono vadovus? | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS SVARSTO BUVUSIO DEMOKRATŲ SENATORIAUS KANDIDATŪRĄ Į PENTAGONO VADOVUS?

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) svarsto buvusio demokratų senatoriaus Jimo Webbo (Džimo Vebo) kandidatūrą į Pentagono vadovus, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The New York Times“, remdamasis trimis neįvardytais šaltiniais Vašingtone.

Laikraščio duomenimis, Baltųjų rūmų darbuotojai šiuo klausimu jau bendravo su J. Webbu.

JAV žiniasklaida pažymi, kad J. Webbas, nors ir yra ne respublikonas, o demokratas, palaiko D. Trumpo poziciją dėl daugelio gynybos klausimų. Vienu metu jis prieštaravo pajėgų įvedimui į Iraką ir tikriausiai sutiktų su D. Trumpo planais išvesti JAV karius iš Sirijos ir Afganistano. Be to, J. Webbas yra agresyvesnio bendravimo su Kinija šalininkas.

„The New York Times“ pažymi, jog J. Webbo kandidatūra gali būti laikomas „švelniu variantu“, nes iki šiol būdavo kalbama, kad gynybos sekretoriumi gali tapti koks nors radikalesnių pažiūrų respublikonas, siekiantis vykdyti daug agresyvesnę gynybos politiką nei J. Webbas.

2018 metų pabaigoje Pentagono vadovas Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas) atsistatydino dėl nesutarimų su prezidentu svarbiais klausimais, įskaitant JAV pajėgų išvedimą iš Sirijos ir Afganistano.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS