D. Trumpo patarėjas apie koronaviruso padarinius: JAV ekonomika recesijos nepatirs | KaunoDiena.lt

D. TRUMPO PATARĖJAS APIE KORONAVIRUSO PADARINIUS: JAV EKONOMIKA RECESIJOS NEPATIRS

JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausiasis ekonomikos reikalų patarėjas Larry'is Kudlow tvirtina, kad, nepaisant dėl naujojo koronaviruso smarkiai sulėtėjusios Kinijos ekonomikos ir silpnų augimo rodiklių Vokietijoje bei Japonijoje, JAV ekonomika recesijos nepatirs.

Interviu televizijai CNBC Nacionalinės ekonomikos tarybos direktorius L. Kudlow, paklaustas, ar Jungtinių Valstijų bendrasis vidaus produktas (BVP) gali augti, net jei visą likusį pasaulį apims recesija, atsakė: „Taip, mes galime.“

Jis taip pat pareiškė, kad mirtino koronaviruso protrūkis nepadarys didelio poveikio JAV ekonomikai.

„Nemanau, kad tai bus ekonominė tragedija. Skaičiai rodo, kad JAV laikosi gerai. Kinija sulauks labai stipraus smūgio“, – sakė L. Kudlow.

Pasak ekonomisto, regiono centrinių bankų duomenys ir JAV vartotojų pasitikėjimo rodikliai rodo, kad JAV ekonomika išlieka sveika ir nesutrikdyta, nepaisant kai kuriose Kinijos gamyklose dėl koronaviruso sustabdytos veiklos.

L. Kudlow teigimu, situacija dėl koronaviruso bus aiškesnė po 2–3 savaičių. Vis dėlto, L. Kudlow pasidžiaugė JAV sveikatos apsaugos institucijų raginimais savivaldybėms, verslui ir švietimo įstaigoms ruoštis užsikrėtimo COVID-19 koronavirusu atvejų skaičiaus didėjimui.

L. Kudlow taip pat paneigė informaciją, neva Federalinis atsargų bankas (FED) sumažins bazines palūkanų normas, kad paskatintų ekonomikos augimą.

„Negirdėjau to nei viešai, nei privačiai. Nuolat bendraujame su FED žmonėmis. Negirdėjau, kad FED darytų kokius nors veiksmus“, – sakė jis.

Nepaisant krintančių JAV akcijų indeksų, L. Kudlow sakė nejaučiantis dėl to nerimo ir paragino investuotojus pasinaudoti sumažėjusiomis akcijų kainomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS