D. Tuskas: J. Kaczynskis ir D. Trumpas elgiasi kaip neklaužados smėlio dėžėje | KaunoDiena.lt

D. TUSKAS: J. KACZYNSKIS IR D. TRUMPAS ELGIASI KAIP NEKLAUŽADOS SMĖLIO DĖŽĖJE

Buvęs Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas palygino JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir Lenkijos valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderį Jaroslawą Kaczynskį su neklaužadomis, kurie melu ir konfliktais bando išsilaikyti valdžioje, praneša „Reuters“.

Buvęs Lenkijos premjeras D. Tuskas, kuris šiuo metu pirmininkauja centro dešinės partijų grupei Europos Parlamente (EP) tvirtino, kad J. Kaczynskis ir D. Trumpas imasi panašių visuomenės skaldymo strategijų ir naudojasi propaganda, kad išlaikytų valdžią savo rankose.

D. Tuskas tikino, kad D. Trumpo bandymai sustabdyti balsų skaičiavimą po antradienį vykusių JAV prezidento rinkimų yra smūgis JAV demokratijai. D. Tuskas taip pat netikėtai pareiškė, kad, jei neprieštarautų fizinėms bausmėms, „pliaukštelėtų per užpakalį J. Kaczynskiui“, ilgamečiam oponentui Lenkijos politikoje.

„Tai atitinka radikalios dešinės taisykles. Jei pažiūrėtume į D. Trumpo elgesį, ypač paskutinėmis valandomis, arba J. Kaczynskio – jų bendras bruožas yra tai, kad jie elgiasi kaip neklaužados smėlio dėžėje... Konfliktas, nepagrįsta agresija – tai jų stichija“, – televizijai TVN24 sakė D. Tuskas.

D. Trumpas ne kartą nepagrįstai teigė, kad JAV prezidento rinkimai šiuo metu „vagiami“ iš jo, o savo pranašumą didinanti Joe Bidenas esą neturėtų laimėti.

Kaip ir D. Trumpas, J. Kaczynskis kritikų yra kaltinamas socialinės įtampos kurstymu.

Paklaustas, ką pasakytų J. Kaczynskiui, D. Tuskas pareiškė: „Jei nebūčiau aršus fizinių bausmių priešininkas, manau, kad reikėtų pliaukštelėti jam per užpakalį, nes jis kartais elgiasi kaip baisus, nepakenčiamas neklaužada.“

D. Tuskas taip pat tikino, kad D. Trumpo raginimai sustabdyti balsų skaičiavimą JAV rinkimuose yra „brutalus smūgis Amerikos demokratijai“. Pasak jo, laimėjus J. Bidenui, santykiai tarp JAV ir ES pagerėtų.

„Donaldas Trumpas – aš buvau to liudininkas – kritikavo ES, lygindamas ją su Kinija. Jis neslėpė savo antipatijos vieningai Europai. Šiuo atžvilgiu Joe Bidenas yra priešingas D. Trumpui – jis labai pritaria tradiciniams Europos ir Amerikos ryšiams“, – sakė D. Tuskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

a

pirmas komentaras šimtas proc., kolchozniko vatniko

blogiausias lenku politikas

Sita liberd3monas tegu eina perst toliau i vaivorykstinius ezerus, gales nukriost briukseli, isdavikas raudonskuris ano vieta siaureje uz poliarinio rato pas meskas ant naru

SUSIJUSIOS NAUJIENOS