Danijos benamiai gardžiuosis Rusijos rinkai skirtu sūriu | KaunoDiena.lt

DANIJOS BENAMIAI GARDŽIUOSIS RUSIJOS RINKAI SKIRTU SŪRIU

  • 3

Danijos pieno produktų gamybos įmonė „Arla“ ketvirtadienį nurodė išdalysianti šalies benamiams 15 tonų sūrio, kai bendrovė nukentėjo dėl Rusijos paskelbto embargo maisto produktams iš Europos Sąjungos (ES).

Žemės ūkio kooperatyvas „Arla“, valdomas septynių ES šalių ūkininkų, sakė negalintis parduoti šių produktų kitose rinkose, nes negali pakeisti jų pakuočių arba tuose produktų skonis ir prieskoniai pritaikyti vartotojams Rusijoje.

Bendrovė pažymėjo, kad mėlynių, alyvuogių ir gražgarsčių skonio sūriai Danijoje paprastai nepardavinėjami.

„Arla“ sugebėjo panaudoti beveik visus susijusius produktus kitose rinkose, bet nedidelė dalis tų produktų negalėjo būti iš naujo supakuota ir parduota, sakoma kooperatyvo pranešime.

15 tonų sūrio buvo perduota Danijos labdaros organizacijai „Maisto bankas“, kuri priima maisto produktus iš prekybos centų ir didmenininkų bei išdalija juos vargšams.

„Mums ši auka labai didelė, galinti būti naudinga keliems tūkstančiams žmonių“, – sakoma „Maisto banko“ vadovės Karen-Inger Thorsen (Karen Inger Torsen) pranešime.

Rusija nebeimportuoja mėsos, daržovių, vaisių, žuvies ir pieno produktų iš Australijos, Kanados, ES , Norvegijos ir Jungtinių Valstijų.

Šis draudimas buvo paskelbtas rugpjūtį kaip atsakas į JAV ir Europos šalių sankcijas dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir numanomo vaidmens prorusiškų separatistų sukilime rytų Ukrainoje.

Gairės: Danija, Danijos pieno produktai, pieno produktai, Arla, sūris, benamiai, vargšai, Rusijos sankcijos, mėlynės, alyvuogės, gražgarstės, Maisto bankas, Karen-Inger Thorsen, karas Ukrainoje, Krymas, Ukraina, labdaros organizacija, labdara, parama
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

atsakau

pas mus daugiau skurstančių ir vargšų,nei Danijoje,tad nebūtų užtekę tų sūrių.

ez

Ar pas mus nera vargsu? Kodel lietuviams nebuvo galima isdalinti suriu? Gal kas atsakys?

ydas

Valio sankcijam!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS