Danijos Vyriausybė prašo peržiūrėti sprendimą nenaudoti kompanijos „Johnson & Johnson“ vakcinos | KaunoDiena.lt

DANIJOS VYRIAUSYBĖ PRAŠO PERŽIŪRĖTI SPRENDIMĄ NENAUDOTI KOMPANIJOS „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINOS

Danijos ministrų kabinetas kreipėsi į Sveikatos apsaugos valdybą, prašydamas peržiūrėti sprendimą pašalinti iš masinės vakcinacijos nuo Covid-19 programos kompanijos „Johnson & Johnson“ vakciną.

Kaip pranešė pirmadienį televizijos kanalas „TV2“, vakcinacijos kampanijos terminams pasislinkus į priekį, dabar manoma, kad antrąjį skiepą paskutiniai piliečiai gaus rugsėjo pabaigoje, o ne rugpjūčio pabaigoje, kaip anksčiau tikėtasi.

Pirmadienį apie tai buvo informuoti Danijos parlamento nariai.

Anksčiau Sveikatos apsaugos valdyba visiškai atsisakė naudoti britų ir švedų kompanijos „AstraZaneca“ vakciną. Šiuo metu „Johnson & Johnson“ preparatas Danijoje gali būti naudojamas tik pasikonsultavus su gydytoju.

Pasak „TV2“, Vyriausybės prašymas peržiūrėti sprendimą dėl „Johnson & Johnson“ susijęs su noru kuo greičiau paskiepyti gyventojus, taip pat su tuo, kad gauta daugiau informacijos apie šį preparatą iš Europos šalių, kuriose jis naudojamas pagal vakcinacijos programas.

Balandžio 14 d. Sveikatos apsaugos valdyba pranešė nusprendusi neskiepyti šalies gyventojų „AstraZeneca“ vakcina, taip pat laikinai nenaudoti „Johnson & Johnson“ preparato.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS