Daugiau nei pusė pasaulio vaikų gyvena skurdo ir diskriminacijos sąlygomis | KaunoDiena.lt

DAUGIAU NEI PUSĖ PASAULIO VAIKŲ GYVENA SKURDO IR DISKRIMINACIJOS SĄLYGOMIS

  • 2

Apie 1,2 mlrd. vaikų visame pasaulyje gyvena skurdo, karinių konfliktų ir diskriminacijos dėl lyties sąlygomis, sakoma ketvirtadienį paskelbtoje vaikų teisių organizacijos „Gelbėkime vaikus“ (Save the Children) ataskaitoje.

„Skurdas, konfliktai ir mergaičių diskriminacija kelia grėsmę daugiau kaip 1,2 mlrd. vaikų arba daugiau nei pusei visų pasaulyje gyvenančių vaikų“, – teigiama ataskaitoje, paskelbtoje birželio 1 dieną minimos Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse.

Pasak dokumento, apie 1 mlrd. vaikų gyvena šalyse, kur klesti skurdas, dar 250 mln. nepilnamečių gyvena karinių konfliktų sąlygomis, o maždaug 570 mln. mergaičių gyvena valstybėse, kur paplitusi diskriminacija dėl lyties.

Ataskaitoje pabrėžiama, kad apie 153 mln. vaikų gyvena šalyse, kur jaunoji karta vienu metu susiduria su visais trimis minėtais pavojais.

Organizacija nurodė, kad vaikų gyvenimo sąlygos, susijusios su medicinos paslaugomis, švietimu, saugumu ir laisve, per pastaruosius metus pablogėjo beveik 60-yje valstybių.

„Jei nesiimsime skubių priemonių, niekada nepajėgsime įvykdyti prieš tris metus visų Jungtinių Tautų valstybių duotų pažadų, kurių esmė – kad iki 2030 metų kiekvienam vaikui būtų garantuota teisė gyventi, mokytis ir būti saugiu“, – sakė organizacijos vadovė Helle Thorning-Schmidt (Helė Torning-Šmit).

„Vyriausybės gali ir turi padaryti viską, kas įmanoma, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę kuo geriau pradėti savo gyvenimą“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

todel kad 21 A islaikomi karaliai o bankininkai tiesiog tyciojasi is zmonijos ir tai masonu kalte.....

...

... ir tame VĖL Lietuva pirmauja. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS