Dėl darbuotojų streiko stabdomos kelionės traukiniais Lamanšo tuneliu | KaunoDiena.lt

DĖL DARBUOTOJŲ STREIKO STABDOMOS KELIONĖS TRAUKINIAIS LAMANŠO TUNELIU

  • 0

Dėl Lamanšo tunelį eksploatuojančios bendrovės darbuotojų streiko nuo ketvirtadienio vidudienio sustabdytos kelionės traukiniais tarp Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės, pranešė traukinių operatorius „Eurostar“.

Prasidedant šventiniam įkarščiui, dėl tunelio operatoriaus „Getlink“ darbuotojų streiko buvo sustabdyti „Eurostar“ traukiniai, taip pat sunkvežimius ir lengvuosius automobilius gabenantys traukiniai.

„Eurostar“ pranešė, kad jos traukiniai atšaukiami iki atskiro pranešimo, tačiau nuo 14 val. 45 min. Prancūzijos (15 val. 45 min. Lietuvos) laiku jos interneto svetainėje vakariniai reisai vis dar buvo nurodyti kaip vykdomi.

Traukinių kelionės tarp Londono, Amsterdamo ir Briuselio taip pat buvo paveiktos.

„Getlink“ teigė, kad Prancūzijos „profesinės sąjungos atmetė vadovybės paskelbtą 1 tūkst. eurų premiją metų pabaigoje ir paragino surengti streiką, reikalaudamos ją patrigubinti“.

Paskelbus apie traukinių eismo atšaukimą, traukinių stotyse kilo sąmyšis, žmonės stengėsi telefonu pakeisti užsakymus.

„Dabar keliauju atgal, o prieš penkias minutes gavome elektroninį laišką, kad Eurotunelio darbuotojai streikuoja ir atrodo, kad šiandien negalėsime važiuoti traukiniu“, – sakė 45 metų Nickas (Nikas), kuris bandė grįžti į JK iš Prancūzijos šiaurėje esančio Lilio.

Jis teigė, kad gautas elektroninis laiškas jam suteikė mažai vilties, kad šiandien pavyks grįžti į Londoną.

„Jie mums pasakė, kad kadangi dabar gruodis, bus labai sunku gauti vietą dėl riboto jų skaičiaus“, – kalbėjo jis.

Ketvirtadienį Prancūzijos susisiekimo ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas) pareiškė, kad reikia nedelsiant išspręsti streiko problemą.

„Lamanšo tunelio blokavimas yra nepriimtinas. Reikia nedelsiant rasti sprendimą, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė jis. – Raginu visus būti atsakingus ir užtikrinti geras eismo ir išvykimo švenčių laikotarpiu sąlygas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS