Didžiosios Britanijos gynybos sekretorė: Rusija tampa vis agresyvesnė | KaunoDiena.lt

DIDŽIOSIOS BRITANIJOS GYNYBOS SEKRETORĖ: RUSIJA TAMPA VIS AGRESYVESNĖ

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorė Penny Mordaunt teigia, kad kaimyninė Rusija tampa vis agresyvesnė, dėl to, sako ji, yra būtina užtikrinti bendras gynybines pajėgas.

„Rusija tampa vis agresyvesnė, ir matome, kaip diegiamos jos papildomos jėgos ir nauji ginklai. Tik galime įsivaizduoti scenarijus, kurie gali nutikti ateityje, todėl svarbu suprasti, kad esame sąjungininkai Jungtinėse ekspedicinėse pajėgose. Tai mums suteikia bendrą jėgą ir galimybę diegti daugiau nei 10 tūkst. žmonių įvairiose misijose tiek nepriklausomai, tiek kaip NATO dalis“, – penktadienį spaudos konferencijoje, surengtoje Jungtinės Karalystės karališkųjų karinių pajėgų laive HMS „Albion“, sakė P. Mordaunt.

Anot jos, Rusijos agresyvi retorika matoma įvairiose srityse, dėl to, teigė P. Mordaunt, Didžioji Britanija didžiuojasi būdama bendrų karinių pajėgų dalis.

„Manau, kad mes turime būti pasiruošę viskam. Yra aišku, kad Rusija tampa vis agresyvesnė visose srityse, dėl to mums yra svarbu tęsti kolektyvinį dialogą Baltijos regione ir turime būti pasiruošę visoms grėsmėms“, – teigė Didžiosios Britanijos gynybos sekretorė.

Pasak jos, bendros Baltijos jūroje vykstančios Jungtinių ekspedicinių pajėgų pratybos „Baltic Protector“ („Baltijos gynėjas“) rodo užtikrintumą, kad pajėgos, esant konfliktinei situacijai, reaguotų greitai.

„Nėra tikslo, jei negali paleisti pajėgų greitai, todėl svarbu suprasti, kokios yra mūsų strategijos ir politiniai prioritetai“, – teigė P. Mordaunt, pridūrusi, kad visos šalys tikisi, jog Rusija pakeis savo ekspansinį kursą.

Penktadienį Klaipėdoje susitiko devynių Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų valstybių gynybos ministrai ir kariuomenių vadai. Lietuvos pajūryje buvo minimos pirmosios šių pajėgų veiklos metinės.

JK karališkųjų karinių jūrų pajėgų laivas flagmanas HMS „Albion“ šiuo metu vadovauja nuo gegužės pabaigos Baltijos jūroje vykstančioms Jungtinių ekspedicinių pajėgų pratyboms „Baltic Protector“ („Baltijos gynėjas“). Šiose didelės apimties Jungtinių ekspedicinių (angl. UK-led Joint Expeditionary Force, JEF) pajėgų jūrinio komponento pratybose dalyvauja 3 tūkst. karių ir apie 20 laivų iš visų šias pajėgas formuojančių valstybių partnerių – JK, Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nerijus

Gazdina paprastus zmogelius.

...

Taip, rusams reikia ginkluotis nes jiems reiks ES apsaugoti nuo angelskos invazijos.

Anonimas

Iš kur čia šita kvaiša atsirado ? Bobų išvis negalima prileisti prie karo reikalų, jos tam per kvailos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS