Diplomatas: JT Saugumo Taryba nepasirengusi net diskutuoti apie visų Rusijos įgaliojimų panaikinimą | KaunoDiena.lt

DIPLOMATAS: JT SAUGUMO TARYBA NEPASIRENGUSI NET DISKUTUOTI APIE VISŲ RUSIJOS ĮGALIOJIMŲ PANAIKINIMĄ

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nuolatinės narės nepasirengusios ne tik imtis praktinių veiksmų, kad būtų panaikinti visi Rusijos Federacijos įgaliojimai, bet ir pradėti politinę diskusiją šia tema.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu „Amerikos balsui“ pareiškė Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kyslycia.

„Jei pažvelgsime į JT Saugumo Tarybą, tai pasipriešinimo Rusijos agresijai prieš Ukrainą kontekste ji neįstengė nei pakeisti situacijos, nei priimti esminių sprendimų. Pagrindinė priežastis yra ta, kad Saugumo Tarybos narės, o ypač Saugumo Tarybos nuolatinės narės, ir toliau laikosi pozicijos, jog Rusija yra visateisė jos narė. Jos leidžia Rusijai naudotis veto teise. Jos nepasirengusios ne tik žengti praktinius žingsnius, kad būtų panaikinti visi Rusijos įgaliojimai, jos nepasiruošusios net ir pradėti politinę diskusiją šiuo klausimu“, – pabrėžė jis.

S. Kyslycia pridūrė, jog net susiklosčius sudėtingai situacijai Gazos Ruože JT Saugumo Tarybai pavyko priimti sprendimą dėl naujų humanitarinių perėjų atidarymo, o Rusijos ir Ukrainos karas tebėra bene vienintelis konfliktas, kuriame jokių sprendimų nėra.

Ukrainos nuolatinis atstovas taip pat pažymėjo, kad, kalbant apie Rusijos Federaciją, situacija yra aiški – diktatoriškas ir nusikalstamas režimas naudoja veto teisę savo nusikalstamiems tikslams.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose S. Kyslycia apibūdino Rusijos nuolatinį atstovą Vasilijų Nebenzią kaip asmenį, kurio „sąžinė amputuota, o orumas nupjautas“.

Gairės: JT, Saugumo taryba, Rusijos įgaliojimų panaikinimas, Serhijus Kyslycia, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS