Diplomatas: karą prieš Ukrainą kariauja ne tik V. Putinas, bet ir milijonai rusų | KaunoDiena.lt

DIPLOMATAS: KARĄ PRIEŠ UKRAINĄ KARIAUJA NE TIK V. PUTINAS, BET IR MILIJONAI RUSŲ

Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kyslycia pareiškė, kad karą prieš Ukrainą kariauja milijonai rusų, o ne tik Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Kaip praneša „Ukrinform“, taip diplomatas socialiniame tinkle X pakomentavo laikraščio „The New York Times“ publikaciją „Rusijos moterys protestuoja prieš ilgą kariškių buvimą Ukrainoje“, kurioje pasakojama apie kritines nuotaikas Rusijoje Kremliaus karinės politikos atžvilgiu.

Pasak S. Kyslycios, ši publikacija yra gana svarbi dėl daugelio priežasčių, bet galbūt ne dėl tų, kurias turėjo omenyje redaktoriai.

„Viena iš jos išplaukianti svarbi išvada yra ta, kad Rusijos moterys nėra nusiteikusios prieš agresyvų karą, kurį pradėjo Putinas ir kurį palaiko dauguma gyventojų“, – pažymėjo Ukrainos nuolatinis atstovas.

Pasak jo, moterys Rusijoje iš tikrųjų mano, kad užpuolikai yra „didvyriai“, tik „prašo Kremliaus įvesti kariuomenės rotaciją“.

„Tad neapsigaukite! Tai ne tik Putino karas, tai milijonų Rusijos vyrų ir moterų – motinų, žmonų, dukterų, seserų – karas“, – pabrėžė S. Kyslycia.

Anot jo, gaila, kad leidinys neįstengė to perteikti, apsiribodamas tik vienu problemos aspektu.

 

Gairės: karas Ukrainoje, rusijai, milijonai rusų, Serhijus Kyslycia
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS