Donbaso taisyklės: supaprastinta tvarka rusišką pasą galės gauti 3 mln. ukrainiečių | KaunoDiena.lt

DONBASO TAISYKLĖS: SUPAPRASTINTA TVARKA RUSIŠKĄ PASĄ GALĖS GAUTI 3 MLN. UKRAINIEČIŲ

  • 20

Rusijos pilietybę supaprastinta tvarka galės gauti iš viso apie 3 mln. ukrainiečių, gyvenančių karo nusiaubtose Donecko ir Luhansko apskrityse, paskelbė Rusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) Migracijos valdybos direktorė Valentina Kazakova.

„Iš viso yra apie 3 mln. Ukrainos piliečių, kurie gali gauti pilietybę supaprastinta tvarka pagal naująsias taisykles“, – žurnalistams sakė V. Kazakova.

Pasak jos, Rusijos VRM ketina didinti migracijos punktų skaičių dėl neva didelių ukrainiečių, norinčių gauti rusišką pasą, srautų.

Rusijos prezidentas V. Putinas balandžio pabaigoje pasirašė dekretą, kuris pradėjo taip vadinamą Donbaso „pasportizaciją“. Dekretas suteikia galimybę Ukrainos separatistinėse rytinėse teritorijose, Donbaso regione, gyvenantiems žmonėms gauti Rusijos pilietybę pagal supaprastintą procedūrą. Vadinamosiose Donecko ir Luhansko liaudies respublikose gyvenantys žmonės turi teisę gauti Rusijos pasą per tris mėnesius nuo prašymo pateikimo.

Ukraina separatistinių respublikų gyventojams išduotus rusiškus pasus laiko negaliojančiais.

Estija rugpjūčio pradžioje taip pat paskelbė nepripažinsianti „pasportizacijos“ metu išduotų rusiškų pasų. Estijos užsienio reikalų ministerija (URM) priėmė sprendimą nepripažinti Rusijos Federacijos pasų, išduotų pasiskelbusių Donecko ir Luhansko liaudies respublikų gyventojams po šių metų balandžio 24 d.

Gairės: Donbasas, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Putinas istrauke savo nauja ginkla pripazindamas izraili rusekalbe valstybe ja beveik kaip ir sujunge su rusija nes jei kas eis padeti ginti rusakalbius zydus kaip ir donecke bet svarbiauses ginklas ta pergales diena sujunge su holokaustu ar jum nekeista su vokieciais soka putinas soka kadriliu kaip reikia o kaip reikia keikia vokiecius uzpuolusius sovietu sajunga ir zudziusius zydus vokieciai aisku nekentes kentes lenkija lietuva latvija ir estija atsirado nauja nisa pilti pamazgas ant tu saliu kaip reaguos lietuva izraili laikydama savo partnere jie pripazysta kryma ir donecka rusijos dalimi ar bus ivestos sankzijos zydu valstybiai ar vel bus nuolaidziaujama ir tylima

sw

klausimas kam ysgamom pasas visvien nakties metu pakasa kaip suni

Anonimas

Ar čia ne dar viena,putino durninimo operacija,teritorijas nepripažino niekas ,ar ne bus taip ,kaip krymą okupavo rėkė džiaugėsi,o dabar gailisi .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS