E. Macronas, O. Scholzas, M. Draghi po vizito Kyjive sugrįžo į Lenkiją | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS, O. SCHOLZAS, M. DRAGHI PO VIZITO KYJIVE SUGRĮŽO Į LENKIJĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) ir Italijos premjeras Mario Draghi (Marijus Dragis) po savo pirmojo vizito Ukrainoje nuo Rusijos invazijos pradžios penktadienio naktį traukiniu sugrįžo į Lenkiją, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Valanda prieš jų traukinio atvykimą į Lenkijos Peremislio miestą M. Draghi su E. Macronu jo vagone surengė dvišalį susitikimą.

Netrukus po to, kai traukinys ketvirtadienį išvyko iš Kyjivo, E. Macronas taip pat surengė derybas su O. Scholzu.

Lankydamiesi Ukrainoje šie trys lyderiai, prie kurių buvo prisidėjęs Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas), sakė, kad yra pasirengę nedelsiant suteikti Ukrainai kandidatės į Europos Sąjungos nares statusą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sveikino šį pareiškimą ir išreiškė viltį, kad kitos ES narės prieš birželio 23–24 dienomis įvyksiantį bloko viršūnių susitikimą su tuo sutiks.

Kiekvienai delegacijai buvo skirta po keturis specialaus traukinio, kurį organizavo ukrainiečiai, vagonus.

Su lyderiais traukiniu važiavo diplomatų ir žurnalistų, taip pat maždaug 80 prancūzų, vokiečių, italų ir ukrainiečių apsaugos pareigūnų.

Gairės: karas Ukrainoje, vizitas Kyjive, grįžo į Lenkiją, Emmanuelis Macronas, Olafas Scholzas, Mario Draghi
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS