ECDC vadovė: vakcina yra mūsų bilietas iš šios pandemijos | KaunoDiena.lt

ECDC VADOVĖ: VAKCINA YRA MŪSŲ BILIETAS IŠ ŠIOS PANDEMIJOS

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) vadovė Andrea Ammon visuotinę imunizaciją vadina vieninteliu būdu koronaviruso pandemijai suvaldyti.

„Vakcina yra mūsų bilietas iš šios pandemijos“, - pareiškė ji penktadienį lankydamasi Rygoje.

Dėl visoje ES vyraujančios labai užkrečiamos delta atmainos svarbu paskiepyti didelę dalį gyventojų , kalbėjo ji po susitikimo su Latvijos sveikatos ministru Danieliu Pavlutsu. ES turi keturias vakcinas, kurios „registruotos, prieinamos ir veiksmingos“.

Anot A. Ammon, sunku pasakyti, koks turi būti vakcinacijos rodiklis, kad būtų pasiektas vadinamasis bandos imunitetas. „Suprantu, tai skaičius, kurį visi nori žinoti. Tačiau dar neįmanoma nurodyti galutinės ribos“, - teigė A. Ammon. Rizikos grupėse ji esą bet kokiu atveju turi būti kiek įmanoma arčiau 100 proc.

ECDC vadovė pareiškė viltį, kad pavyks išsklaidyti žmonių abejones dėl vakcinos.

A. Ammon susitikimuose Latvijoje buvo kalbama, kaip ECDC gali padėti šaliai. ECDC duomenimis, sergamumo rodiklis Latvijoje šiuo metu yra aukščiausias Europoje. Dėl smarkiai išaugusių infekcijos skaičių vyriausybė iki lapkričio 15 dienos paskelbė šalyje karantiną, kurio metu taikoma daug ribojimų ir naktinė komendanto valanda.

Kaip viena aukšto sergamumo Latvijoje priežasčių nurodomas žemas vakcinacijos lygis, Šalyje iš 1,9 mln. gyventojų visiškai paskiepyta tik 53 proc.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Manau

Kad ,,banda,, nepagarba žmonėms tai ką toliau kalbėti apie tokią.Štai matosi kad sėdi ten ECDC ir apie išsireiškusį žodį.Na kaip mūsų visa lbgt iškrypėlių užtarėjai vienu lygiu.

Anonimas

Vakciną tai bilietas anapilin

SUSIJUSIOS NAUJIENOS