EK vadovė sunerimusi dėl žūčių pagalbos skirstymo punkte Gazos Ruože, Vokietija prašo tyrimo | KaunoDiena.lt

EK VADOVĖ SUNERIMUSI DĖL ŽŪČIŲ PAGALBOS SKIRSTYMO PUNKTE GAZOS RUOŽE, VOKIETIJA PRAŠO TYRIMO

  • 0

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) penktadienį pareiškė esanti „labai sunerimusi dėl vaizdų iš Gazos“, kur, islamistų judėjimo „Hamas“ teigimu, žuvo 112 palestiniečių po to, kai Izraelio kariai apšaudė humanitarinės pagalbos pristatymo punktą.

„Reikia dėti visas pastangas, kad būtų ištirta, kas įvyko, ir užtikrintas skaidrumas“, – socialiniame tinkle „X“ rašė EK pirmininkė. Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) anksčiau pasmerkė incidentą ir pavadino jį skerdynėmis.

Savo ruožtu Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) paprašė Izraelio atlikti išsamų tyrimą.

„Izraelio kariuomenė turi iki galo ištirti, kaip galėjo kilti masinė panika ir šaudymas“, – socialiniame tinkle „X“ rašė A. Baerbock, ragindama paskelbti humanitarines paliaubas.

Izraelio kariai Gazos mieste ketvirtadienį apšaudė civilius gyventojus, susirinkusius į pagalbos skirstymo punktą.

Izraelio šaltiniai patvirtino, kad kariai šaudė į minią, manydami, kad ji kėlė grėsmę. Incidentas įvyko prieš aušrą Gazos mieste, esančiame apgulto Gazos Ruožo šiaurėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS