Ekspertai: Britanijoje Skripaliai yra saugūs | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI: BRITANIJOJE SKRIPALIAI YRA SAUGŪS

  • 4

Praėjusių metų kovą Solsberyje apnuodyti buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija veikiausiai tebegyvena Didžiosios Britanijos pietuose, pirmadienį rašo laikraštis „The Daily Telegraph“, remdamasis patikimais šaltiniais.

„Gerai informuoti šaltiniai pranešė, kad... Skripaliai veikiausiai yra Anglijos pietuose, gydomi ir stebimi siauro medicinos specialistų rato“, – sakoma laikraštyje.

Vienas šaltinių saugumo tarnyboje sakė, kad „jie galėjo lengvai suorganizuoti Julijai darbą, suteikti galimybę gauti asmeninių pajamų ir sugrįžti į visuomenę, užtikrindami jos saugumą“.

„Jos turimos rusų kalbos žinios taip pat galėtų būti naudingos“, – rašoma laikraštyje.

Straipsnyje taip pat sakoma, jog Sergejus ir Julija Skripaliai galėtų dirbti specialiosiose tarnybose.

Be to, laikraščio turimais duomenimis, Juliją praėjusią vasarą lankė jos draugai – ir rusai, ir britai. Moteris su jais palaiko glaudžius ryšius.

„Nors jų veidus atpažįsta visiškai visi, po apnuodijimo paskelbtas Julijos vaizdo įrašas rodo, kad svorio numetusią ir plaukų spalvą bei šukuoseną pakeitusią ją sunku atpažinti, žiūrint į senas šeimynines nuotraukas“, – rašo „The Daily Telegraph“.

Manoma, kad devynias savaitės komoje išbuvusio jos tėvo S. Skripalio išvaizda taip pat pasikeitė.

„Jis gali vaikščioti gatvėje užsidėjęs kepurę arba pasikeitęs plaukų spalvą, ir niekas jo nepažins“, – sakė šaltinis.

Tai yra viena priežasčių, dėl kurių S. Skripalis neduoda interviu, pridūrė jis.

Žurnalistų apklausti ekspertai taip pat mano, kad pavojus tėvui ir dukrai šiuo metu negresia – jie bus ir toliau saugomi, bet turės laisvę judėti.

Be to, jie mano, kad šiuo metu už Skripalių saugumą atsakingi specialiųjų tarnybų darbuotojai atsižvelgia į savo globotinių pageidavimus ir sprendimus, siekdami užtikrinti jiems didžiausią įmanomą komfortą.

„Jiems taikoma apsaugos programa. Šia programa siekiama rasti pusiausvyrą tarp saugumo ir normalaus gyvenimo (užtikrinimo) garantijų“, – sakė Philipas Ingramas (Filipas Ingremas), buvęs britų specialiųjų tarnybų darbuotojas, anksčiau susipažinęs su šia apsaugos programa.

„Jų kuratoriai norės jiems suteikti kuo daugiau galimybių. Jeigu jie yra laimingi, tai yra gerai ir mokesčių mokėtojams, ir valdžiai“, – pridūrė jis.

Ph. Ingramas tai pat sakė, kad  Skripalių naujoje gyvenamojoje vietoje yra įrengta geriausia įmanoma saugumo sistema.

Kitas laikraščio pašnekovas mano, kad tėvas ir duktė greičiausiai gyvens kartu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Anksčiau ar vėliau išdavikus pasiekia ilga Putino ranka.

manau su jais jau senai

pasielgta kaip su tuo zurnalistu arabu ambasadoj.....nes niekas su jais susisiekt negali ,nei draugai ,nei ambasados darbuotojai, nei gimines...

Hohoho

Ir iš kur tiek melą Buvo labai herovas noviciok!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS