EP pritarė įstatymo projektui uždrausti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimus | KaunoDiena.lt

EP PRITARĖ ĮSTATYMO PROJEKTUI UŽDRAUSTI AUTOMOBILIŲ SU VIDAUS DEGIMO VARIKLIAIS PARDAVIMUS

Trečiadienį Europos Parlamentas (EP) pritarė įstatymo projektui nuo 2035 m. uždrausti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimus.

Įveikus šį etapą, dabar EP pradės derybas su Europos Sąjungos (ES) šalimis ir su jomis sieks bendros pozicijos šiuo klausimu. Tai reiškia, kad galutinis įstatymo tekstas dar gali keistis.

Naujasis teisės aktas yra ES kovos su klimato kaita paketo dalis, kuriuo siekiama iki 2030 m. 55 proc. nuo 1990 m. lygio sumažinti klimatui kenksmingas emisijas, o iki 2050 m. – pasiekti neutralumą klimato atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Fross

Tai po 2035 nebegalesiu pardavineti auto su vidaus degimo varikliais ar dar ir vazinet ? Man atrodo lietuvele iki 30 metu viska pagreitins

nepergyvenkit iki 2035 metu nebeliks tos ES

kokia yra dabar , nebeliks ir linserastdermokratines pazaliavusiu debilu LGBTistines politikos ir valdzios ... viskas sugryz y senai nusistovejusias vezes ir progresas zygiuos y prieky protingais zingsneliais ,o ne sizofreniskais idiotu suoliais...y niekur...y bedugne

pagalvokime

realiai visi vis tiek iki 2050 metu vazines, kad ir su senais auto. siaip idomu ar bus kas su baterijomis israsta iki tu metu ar ne? nes licio jau dabar truksta ir kaina jo kosmose...be to augant zmoniu skaiciui, turtingejant kitoms salims kaip kinijai, indijai, (milijardiniai zmoniu skaiciai), reikes dar daugiau pasaulio gyventojams zaliaviu, prekiu, o tai tik dar daugiau augins paklausa ir kainas (infliacija bus dar didesne). taigi nezinau kas bus ir kaip bus bet bus trys scenarijai arba bus elitiniai pasaulio regionai kas tik gales sau leisti vazineti su elektra nes kiti pasaulio regionai nespes pasivyti vykstanciu elektrifikacijos kainu ir istekliu stokos (es panasu tas gresia nes jie istekliu neturi, viska perka is kitu). arba bus israstas labai pigi elektros technologijos gamyba namuose pastovi, arba bus pasaulinis krachas, kas sumazins gyventoju skaiciu (Del karo, maro, ar gamtos stichijos ir pan.) ir tada atpigs zaliavos ir bus pigi gamyba...kitaip cia nieko nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS