EP ragina Gazos Ruože visam laikui nutraukti ugnį, tačiau nustatant reikalavimus „Hamas“ | KaunoDiena.lt

EP RAGINA GAZOS RUOŽE VISAM LAIKUI NUTRAUKTI UGNĮ, TAČIAU NUSTATANT REIKALAVIMUS „HAMAS“

  • 4

Europos Parlamentas ketvirtadienį paragino Gazos Ruože paskelbti nuolatines paliaubas, su sąlyga, kad nedelsiant bus paleisti islamistų kovotojų laikomi Izraelio įkaitai ir išardyta „Hamas“.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7-osios išpuolio prieš žydų valstybę, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 27, kaip manoma, žuvo.

Izraelis po beprecedenčio „Hamas“ puolimo pradėjo nepaliaujamą karinę kampaniją, per kurią palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 24 620 žmonių, daugiausiai moterys ir vaikai, skelbia islamistų organizacijos „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija.

EP priimtoje rezoliucijoje raginama „visam laikui nutraukti ugnį ir atnaujinti pastangas siekiant politinio sprendimo su sąlyga, kad nedelsiant ir besąlygiškai bus paleisti visi įkaitai, o teroristinė organizacija „Hamas“ bus išardyta“.

Už šią neįpareigojančią EP rezoliuciją balsavo 312 teisės aktų leidėjų, 131 buvo prieš, o 72 susilaikė.

Europos Sąjungos valstybės narės dar nerado bendros pozicijos dėl Izraelio ir „Hamas“ konflikto Gazos Ruože. Kai kurios šalys, įskaitant Vokietiją, tvirtai remia Izraelį, o kitos linkusios palaikyti palestiniečius.

Toks bendros pozicijos trūkumas išryškėjo ir EP. Centro dešinioji Europos liaudies partija (ELP) nepritarė pradiniam raginimui besąlygiškai nutraukti ugnį, teigdama, kad tai riboja Izraelio teisę gintis.

„Raginimas nuolat nutraukti ugnį Gazos Ruože, kaip siūloma rezoliucijoje, kenkia Izraelio teisei į savigyną ir kelia dar didesnį pavojų įkaitų gyvybei“, – pareiškė ELP.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomu

Agresoriams , okupantams žmogžudžiams jokių reikalavimų nebus?

kol EP perdžia į vandenį

žydai toliau dubasina arabų teroristus

tai

sionsatanystiniai vampyrai psikraunantis zmoniu skausmu ir vaiku krauju /adenochrom/ zppp=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS