EP vadovas ir Kanados ministrė susitiko gelbėti CETA sutarties | KaunoDiena.lt

EP VADOVAS IR KANADOS MINISTRĖ SUSITIKO GELBĖTI CETA SUTARTIES

  • 0

Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) ir Kanados prekybos ministrė Chrystia Freeland (Kristija Friland) šeštadienį susitiko aptarti galimybių atgaivinti laisvosios prekybos sutartį, kuriai gresia žlugti dėl vieno Belgijos atsisakymo jai pritarti.

M.Schulzas savo "Twitter" žinutėje nurodė, kad jis taip pat susitiks su Valonijos regiono socialistų vyriausybės vadovu Pauliu Magnette'u (Poliu Magnetu), blokuojančiu 28 nares turinčios Europos Sąjungos pastangas pasirašyti šią sutartį.

Per susitikimus Briuselyje bus siekiama "atgaivinti derybas dėl CETA (Kanados ir ES prekybos sutarties). Negalime tiesiog sustoti ties paskutine mylia", rašo M.Schulzas.

Kaip praneša naujienų agentūra "Belga", atvykusi į ES parlamento pastatą, Ch.Freeland pareiškė: "Kamuolys - Europos pusėje. Tikimės, kad bus įmanoma rasti sprendinį."

Kanada penktadienį kritikavo Europos Sąjungą, sakydama, kad blokas tapo neįgalus pasirašinėti tarptautines sutartis, kai žlugo derybos, per kurias siekta įtikinti Valoniją pasirašyti CETA.

Ch.Freeland atrodė sunkiai tramdanti ašaras, kai išėjo po derybų su šio prancūzakalbio Belgijos rajono vadovu.

CETA buvo ruošiama septynerius metus.

Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) planavo ateinančią savaitę atvykti į Briuselį pasirašyti šios sutarties, bet panašu, kad jo vizitas bus beveik neabejotinai atšauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS