EP vadovė siekia panaikinti dviejų jo narių imunitetą | KaunoDiena.lt

EP VADOVĖ SIEKIA PANAIKINTI DVIEJŲ JO NARIŲ IMUNITETĄ

Europos Parlamentas pirmadienį paskelbė, kad jo vadovė Roberta Metsola (Roberta Mecola) pradėjo „skubią procedūrą“ dėl dviejų europarlamentarų neliečiamybės panaikinimo kilus korupcijos skandalui, susijusiam su Kataru.

Parlamentas nenurodė įstatymų leidėjų pavardžių, tačiau teigė, kad tai yra atsakas į Belgijos teisėsaugos institucijų atliekamą tyrimą dėl įtarimų kyšininkavimu.

Tačiau šaltiniai, informuoti apie Belgijos teisėsaugos atliekamą tyrimą dėl įtarimų kyšininkavimu, naujienų agentūrai AFP sakė, kad tai italas Andrea Cozzolino (Andrėja Kodzolinas) ir belgas Marcas Tarabella (Markas Tarabela).

Abu jie priklauso centro kairiųjų socialdemokratų frakcijai parlamente.

Pastarosios naujienos pasirodė po to, kai gruodį Belgijos policija surengė virtinę reidų dabartinių ir buvusių EP narių ir lobistų namuose ir biuruose, kurių metu iš viso buvo rasta 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų.

Kyla įtarimų, kad pinigai buvo susiję su įtariamu Kataro kyšininkavimu, Dohai siekus pasigerinti įvaizdį Europos Parlamente.

Kataras neigia esąs susijęs su bet kokiu nusižengimu.

Šis skandalas sukrėtė Europos Parlamentą, o tarp keturių įtariamųjų, suimtų per reidus Belgijoje, buvo ir viena iš R. Metsolos pavaduotojų, graikė Eva Kaili. Kiek vėliau ji neteko EP vicepirmininkės pareigų.

Per savo teisininką ji neigia žinojusi apie jos namuose rastus 150 tūkst. eurų ir tvirtina esanti nekalta.

Belgijos teisėjas nustatė, kad parlamentinis imunitetas E. Kaili netaikomas, nes ji buvo pagauta nusikaltimo vietoje. Moteris tebėra suimta.

Pasak teisėsaugos šaltinio, gruodžio 10 dieną Belgijos valdžios institucijos atliko kratą M. Tarabellos namuose.

„Nebus nebaudžiamumo. Jokio“, – apie savo procedūrą, kuria siekiama panaikinti dviejų EP narių imunitetą, tviteryje rašė R. Metsola.

Parlamento pirmininkė stengiasi šį skandalą pavaizduoti kaip išorinį išpuolį prieš Europos demokratiją.

Ji taip pat pažadėjo reformomis išvalyti šią instituciją, be kita ko, sustiprinant informatorių apsaugą, uždraudžiant visas „neoficialias draugystės grupes“ su užsienio šalių vyriausybėmis ir griežčiau tikrinant europarlamentarų finansus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pikis

Roberta šauni tik ar turės drąsos ir ryžto patikrinti Uspaskicho kyšininkavimo epochą

tik

is sios bobos snukio matosi kiek arogantisko veidmainiskumo pas ja o trumpiau tai jie visi vagys tarpusavy besipjaunantys tas pat vis ur nes i sias vietas pakliuva tik hebra is saikos ===

negi

atėjo viduramžiai ........tos ''skubios procedūros'' primena deginimą ant laužo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS