ES „Brexito“ derybininkas M. Barnier‘as tarė „sudie“: misija baigta | KaunoDiena.lt

ES „BREXITO“ DERYBININKAS M. BARNIER‘AS TARĖ „SUDIE“: MISIJA BAIGTA

Prancūzas Michelis Barnier‘as po daugiau kaip ketverių metų atsisveikino su Europos Sąjungos (ES) „Brexito“ derybininkų komanda.

„Misija baigta, – rašė 70-metis tviteryje ir padėkojo savo kolegoms. – Šiandien yra pirmoji mano likusio gyvenimo dalis. Laukia daug iššūkių“.

2016 metais britams referendume balsavus už išstojimą iš ES, M. Barnier‘as buvo paskirtas derybų su Jungtine Karalyste vyriausiuoju derybininku. Begaliniuose pokalbiuose su britų atstovais jis pradžioje susitarė dėl išstojimo iš ES sutarties, įsigaliojusios 2019-aisiais. Per 2020 metų Kalėdas buvo pasiektas susitarimas dėl prekybos sutarties su JK, kuri laikinai galioja nuo sausio 1 dienos.

Sausio 9-ąją M. Barnier‘ui suėjo 70 metų. Tai yra oficiali amžiaus riba pareigoms Europos Komisijoje užimti. Už „Brexito“ sutarčių įgyvendinimą dabar bus atsakingas Komisijos vicepirmininkas Marošas Ševčovičius.

M. Barnier‘as tuo tarpu grįš į Prancūzijos politiką, paskelbė jis gruodį. Anot žiniasklaidos, jis svarsto kandidatavimą 2022 metų Prancūzijos prezidento rinkimuose nuo centro dešinės Respublikonų partijos (Les Républicains). Prieš savo karjerą Briuselyje M. Barnier‘as, be kita ko, buvo Prancūzijos užsienio reikalų ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spaliukas

Kas bus sekanti ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS