ES diplomatijos vadovas: Bendrija šią popietę paskelbs sankcijų Rusijai | KaunoDiena.lt

ES DIPLOMATIJOS VADOVAS: BENDRIJA ŠIĄ POPIETĘ PASKELBS SANKCIJŲ RUSIJAI

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai antradienį paskelbs sankcijų Rusijai dėl jos sprendimo pripažinti dviejų separatistinių darinių Ukrainos rytuose nepriklausomybę ir pasiųsti į jų teritoriją daugiau savo karių, paskelbė bloko užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Žinoma, mūsų atsakas bus sankcijų forma; dėl jų masto nuspręs ministrai... Esu tikras, kad bus vieningas sprendimas“, – Paryžiuje reporteriams sakė J. Borrellis.

Jis pridūrė, kad galimų priemonių tekstas buvo rengiamas ryte, ministrams dalyvaujant Prancūzijos sostinėje surengtame forume su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono šalimis.

Pasak J. Borrellio, pats sprendimas turėtų būti priimtas „šią popietę“ per skubų pasitarimą, jo šaukiamą šio forumo kuluaruose.

J. Borrellis nepateikė detalių apie sankcijas, turinčias pasirodyti tą pačią dieną kaip ir JAV bei Jungtinės Karalystės baudžiamosios priemonės.

Vašingtonas jau uždraudė JAV asmenims turėti kokių nors finansinių reikalų su Rusijos prezidento Vladimiro Putino vėlai pirmadienį pripažintais separatistų dariniais Rytų Ukrainoje.

Netrukus po pranešimo, kad pripažįsta dviejų separatistinių regionų Rytų Ukrainoje nepriklausomybę, V. Putinas įsakė šiuose regionuose dislokuoti Rusijos pajėgas „taikos palaikymo“ operacijai.

„Rusijos kariai įžengė į Donbasą, [o] mes Donbasą laikome Ukrainos dalimi“, – antradienį sakė J. Borrellis.

Tačiau jis, kaip ir Vašingtonas, nepavadino šio dislokavimo invazija, išprovokuojančia Vakarų pastaraisiais mėnesiais minimas griežčiausias sankcijas.

„Nepasakyčiau, kad tai pilnavertė invazija, bet Rusijos kariai yra Ukrainos teritorijoje“, – sakė J. Borrellis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rabinas

Arteja putlerio rezimo pabaiga, arteja... Gaila, kad uzaugo daug fasistines pasauleziuros jaunimo...

na

RUSIJAI SANKCIJOS SKELBIAMOS JAU NUO KUBILO LAIKU,BET RUSIJA KAIP GYVAVO TAIP IR GYVUOJA IR DAROSI STIPRESNE.RUSIJAI TOS SANKCIJOS NIEKAS.ZIURIU YOUTUBE APIE RUSIJA KAIP IZGRAZEJO MIESTAI TIESIAMI NAUJI KELIAI.MUMS LIETUVOJ IKI TO OI TOLI.VAZIUOJI KAUNO GATVEMIS IR BIJAI PRAKIRST PADANGA IR VISUR TAIP YRA.SANKCIJOM RUSIJOS NEISGASDINS....

ES diplomatijos nera

yra prostitucija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS