ES ir Azijos lyderių susitikime A. Merkel stojo į laisvosios prekybos gynybą | KaunoDiena.lt

ES IR AZIJOS LYDERIŲ SUSITIKIME A. MERKEL STOJO Į LAISVOSIOS PREKYBOS GYNYBĄ

  • 1

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį stojo ginti laisvosios prekybos sistemą, Briuselyje susitikant Europos Sąjungos (ES) ir Azijos valstybių lyderiams, kurie sieks susivienyti prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) protekcionistinę prekybos politką.

Toliau nerimstant prekybos įtampai, ES nori išnaudoti 12-ąjį Azijos ir Europą susitikimą (ASEM) palaikymo laisvosios prekybos sistemai stiprinimui, taip pat kovos prieš klimato kaitą konsolidavimui.

Į dviejų dienų trukmės susitikimą Briuselyje atvyko daugiau nei 50 aukštų pareigūnų iš Europos ir Azijos valstybių, įskaitant Kinijos, Japonijos ir Rusijos premjerus.

Prognozuojama, kad lyderiai išreikš savo paramą Pasaulio prekybos organizacijai (PPO), kuri, pasak D. Trumpo, yra nesąžininga Jungtinėms Valstijoms.

Savo ruožtu Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) atmetė idėją, kad prekybos sutartyse egzistuoja nugalėtojai ir pralaimėtojai.

„Viršūnių susitikimas rodo, kad valstybės iš Europos ir Azijos, kurios nori taisyklėmis grįstos pasaulio prekybos, susirinko čia įsipareigoti daugiašalei sistemai ir tai yra svarbus signalas“, – žurnalistams sakė A. Merkel.

„Aš tikiu, kad galime aiškiai pasakyti, kad pasaulio esmė yra kurti situacijas, kuriose laimi visi“, – tęsė kanclerė.

Šio susitikimo užkulisiuose ES penktadienį pasirašys prekybos sutartį su Singapūru. Briuselis tikisi, kad ši sutartis bus aiškus ir tvirtas atkirtis augančiam protekcionizmui Jungtinėse Valstijose.

Viršūnių susitikimo metu Europos ir Azijos lyderiai taip pat aptars Korėjos pusiasalio ir Irano branduolinės sutarties problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Merkel stojo? Gerai kad tik ji o ne Vokietija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS