ES ketina iki 2035-ųjų nutraukti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimą | KaunoDiena.lt

ES KETINA IKI 2035-ŲJŲ NUTRAUKTI AUTOMOBILIŲ SU VIDAUS DEGIMO VARIKLIAIS PARDAVIMĄ

Europos Sąjunga pritarė tam, kad iki 2035-ųjų Europoje būtų nutrauktas automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimas, anksti trečiadienį paskelbė 27 narių blokas, siekiantis neutralumo klimato atžvilgiu.

Pasiūlymas buvo pateiktas 2021 metų liepą, o šis sprendimas reikš automobilių su benzininiais ir dyzeliniais varikliais pardavimo sustabdymą de facto ir visišką perėjimą prie elektrinių automobilių Europos Sąjungoje nuo 2035 metų.

Šia priemone siekiama padėti pasiekti Europos tikslus dėl klimato, ypač tikslą iki 2050 metų tapti neutraliai klimato atžvilgiu.

Tokių šalių kaip Vokietija ir Italija prašymu ES taip pat sutiko svarstyti ateityje leisti naudoti alternatyvias technologijas, pavyzdžiui, sintetinių degalų ar įkraunamų hibridinių automobilių, jei pavyktų užtikrinti, kad jos neterš atmosferos šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis.

Liuksemburge susitikę aplinkos ministrai taip pat pritarė tam, kad penkeriems metams iki 2035-ųjų pabaigos būtų pratęsta įsipareigojimų mažinti taršą anglies dvideginiu išimtis vadinamiesiems nišiniams gamintojams arba gamintojams, pagaminantiems mažiau nei 10 tūkst. automobilių per metus.

Ši išlyga, kartais pavadinama „Ferrari“ pataisa“, bus ypač naudinga prabangių automobilių ženklams.

Dabar dėl šių priemonių reikia susiderėti su Europos Parlamentu.

„Tai didelis iššūkis mūsų automobilių pramonei“, – pripažino Prancūzijos ekologinės pereigos ministrė Agnes Pannier-Runacher (Anjes Panjė-Runašer), pirmininkavusi antradienio susitikimui.

Tačiau ji sakė, kad tai būtinybė susiduriant su Kinijos ir JAV, pripažinusių elektrinius automobilius šios pramonės ateitimi, konkurencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Įdomu

Iš kur ES gaus tiek elektros? Saulytė visada svies 24h per para ištisus metus :d ar vėjelis pūs ištisą parą ištisus metus? :D atominę ne zaliavalgiu linerastu energiją, smerktina, staysit užtvankas, kaip dabar Italijoje dziuna viskas ir jau užtvankų elektrinės ketina išjungti, arba kaip praeitis metais norgej mažai vandens buvo elektra iš kart 10centu pabrango...na idiotizmas pasakos...nei dujų, nei elektros, nei naftos, nei technologijų, visiški ubagai ES. Lt siulyciau naudoti geotermines, termofikacinės elektrinės, o ES be atmintinės bus badas, nebent per 13metu stebuklingai kažką ES kopūstai sugalvos, bet greičiau JAV sukurs, užpatentuotos, paskui ES kopūstai pirks...

tai rodo , jog ES atsidūrusi k r i z ė j e dėl KURO,

visiškai pasimetė -- siūlydama KITOKĮ transportą, nesuvokdami , jog per 13 metų NEĮGYVENDINAMA priemonė.--juk netaip senai VOKIEČIAI irgi emocingai a t s i s a k ė ATOMINĖS energijos ir šiandieną pamatė , kad tai buvo padaryta KLAIDA.---Visa tai rodo, kad Europos Sąjungai vadovauja ne LYDERIAI ,o v i s i š k a i ATSITIKTINIAI politikai, kurie NEPAGRĮSTAI s k a n d i n a ES ŽMONIŲ gyvenimą.

o

kas liecia nato bankininka sudenberga tai jis teisus is 2 galo kaip pasake pats popiezius pats lindai pats ir sukelei ir toliau su globalistais bei vasalais kurstai karine isterija kuri buvo ju goslavijoje serbijoje ir kt ir jei isprovokuosi tai tik tavo saika nes tautos nori sugyvent o jum baigsis katino dienos populiacijos atzvilgiu kurios jus nekenciate savo fasizmo doktrynoje o teroristai tai sionistai kuriuos su anglais samdot o kalte suverciat betkam tai gal nuimk gaza ir apsiramink ...[]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS