ES pritaikė sankcijas penkiems asmenims dėl Rusijos prezidento rinkimų organizavimo | KaunoDiena.lt

ES PRITAIKĖ SANKCIJAS PENKIEMS ASMENIMS DĖL RUSIJOS PREZIDENTO RINKIMŲ ORGANIZAVIMO

  • 1

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį skyrė sankcijas penkiems asmenims, susijusiems su neteisėtu Rusijos prezidento rinkimų organizavimu okupuotame Kryme ir Sevastopolio mieste.

Penkiems asmenims, vyresniesiems Krymo rinkimų komisijos arba Sevastopolio rinkimų komisijos nariams, taikomas draudimas keliauti ir įšaldomas jų turtas. Jie prisijungė prie 150 kitų į ES juodąjį sąrašą įtrauktų asmenų.

Sankcijos jiems skiriamos už jų „dalyvavimą organizuojant neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje ir Sevastopolyje balsavimą šių metų kovo 18-ąją vykusiuose Rusijos prezidento rinkimuose, tuo pačiu aktyviai remiant ir įgyvendinant politiką, kuri kenkia teritoriniam vientisumui, suverenumui ir Ukrainos nepriklausomybei“, - skelbiama Europos Vadovų Tarybos (EVT) pranešime.

2014 metais Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kaip su zydu agresija pries palestina gal ir ten gojai kuriuos reikia naikinti juk akivaizdu kad jav proteguoja pasaulini sionizma lisdama su zydais i kitu saliu gyvenima nes tai skirtingos tautos kurias norima sunaikinti kaip indenus o ar seniai kuklusk/lano banditai degino savo vergus negrus ir siandien si /demokratija/ laikosi ant prievartos......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS