ES ragina Iraną ir JAV vengti provokacijų | KaunoDiena.lt

ES RAGINA IRANĄ IR JAV VENGTI PROVOKACIJŲ

  • 2

Europos Sąjunga nekomentuoja JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) grasinimų ištrinti Iraną iš pasaulio žemėlapio, tačiau ragina abi šalis vengti dar labiau komplikuoti padėtį regione, pirmadienį pareiškė Europos Komisijos atstovė užsienio reikalų ir saugumo politikos klausimams Maja Kocijančič.

D. Trumpas sekmadienį paskelbė grėsmingą perspėjimą Iranui, leidęs suprasti, jog jeigu šiitiška respublika smogs Amerikos interesams, ji bus sunaikinta.

„Jeigu Iranas nori kovoti, tai bus Irano oficiali pabaiga. Niekada nebegrasinkit Jungtinėms Valstijoms“, – sakoma D. Trumpo „Twitter“ žinutėje.

„Regionui nereikia papildomų padėtį destabilizuojančių veiksmų. Kiekvieną kartą mes tai kartojame. Būtina bet kokia kaina vengti provokacijų“, – pareiškė M. Kocijančič per spaudos konferenciją Briuselyje. Ji pridūrė, kad atskirai žinutės tviteryje nekomentuos.

Pasak ES atstovės, Bendrijos diplomatijos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) aiškiai paragino visas šalis vengti veiksmų, galinčių eskaluoti padėtį regione.

„Ir mes laikomės šios pozicijos“, – pabrėžė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Da

nereikia mūsų patarymo, ir pamokslo, pamoku , mes esame per maži, sraigteliai, tik matome kad atėjo purvini metai, 2020m, visi pasaulio gygantai turėtu nusileisti žemin žemes gludumos, ir ne eskalauti, tautu ir žemei duoti ramybę sekime taikos geru santykiu su viso pasaulio geros valios žmonija, nauda bus viso mūsų žmonių sekis , naikinti nieko negalima juk mums duotas toks gyvenimas visom tautom pasaulio , žinoma negerai kaip mes nerandame kalbos užtai iškraipoma visa tiesa , mūsų, gyvenkime ramiai kol dievas kurėjas mus myli, ir verkia dėl mūsų blogio ir provokaciju, ramiai tvarka turi nugalėti, ta nesantaiką, tarpe mūsų,, melskime dieva kad atleistu ir klaidas paverstu gerio tik gerio, tepadeda mums dievas visatos kurėjas

taip

reikia vengti konflikto bet prie to turi prisideti visi ne tik eurosojuzas bet ir azija bei britanija juk ji kolonizavo tas salis?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS