ES ragina reikalauti, kad Kinijos keleiviai atliktų COVID-19 tyrimus | KaunoDiena.lt

ES RAGINA REIKALAUTI, KAD KINIJOS KELEIVIAI ATLIKTŲ COVID-19 TYRIMUS

  • 3

Europos Sąjungos ekspertų posėdyje trečiadienį nuspręsta primygtinai raginti ES šalis reikalauti, kad iš Kinijos atvykstantys keleiviai atliktų COVID-19 testus.

Susitikime taip pat rekomenduota į Kiniją ir iš jos vykstantiems keleiviams dėvėti veido kaukes, ES šalims atlikti atsitiktinius atvykstančiųjų tyrimus ir tikrinti iš Kinijos skrendančių lėktuvų nuotekas, teigiama ES pirmininkaujančios Švedijos išplatintame pranešime.

Susitikimas buvo surengtas siekiant koordinuoti bendrą ES atsaką į staigų lankytojų iš Kinijos antplūdį Pekinui atšaukus savo politiką „nulis COVID-19“, pagal kurią trejus metus buvo taikomi griežti judėjimo šalyje apribojimai aptikus užsikrėtimo atvejų.

Posėdis užtruko keliomis valandomis ilgiau, nei iš pradžių tikėjosi jam pirmininkavusi Švedija, o tai rodo, kad 27 ES valstybės narės laikosi skirtingų nuomonių.

Galiausiai valstybės narės susitarė rekomenduoti laikytis „atsargumo principo“, baimindamosi, kad į Europą gali būti įvežtas naujas koronaviruso variantas ar subvariantas, galbūt atsparus esamoms vakcinoms.

ES šalys taip pat išreiškė susirūpinimą, kad nepakanka Kinijos duomenų apie COVID-19 atvejus. Tokią nuomonę trečiadienį išreiškė ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

ES valstybėms narėms rekomenduota reikalauti, jog visi iš Kinijos atvykstantys keleiviai pateiktų neigiamą COVID-19 testo, atlikto likus ne mažiau nei 48 valandos iki išvykimo, rezultatą, sakoma pranešime.

Taip pat siūloma iš Kinijos skrendantiems keleiviams dėvėti medicininę arba chirurginę kaukę, apsaugančią nuo smulkių dalelių perdavimo skrydžių metu.

Nurodoma, kad atvykstantiems ir išvykstantiems tarptautiniams keliautojams, taip pat orlaivių ir oro uostų darbuotojams turėtų būti teikiamos rekomendacijos dėl „higienos ir sveikatos priemonių“.

Be to, ekspertai sakė, kad valstybės narės turėtų atlikti atsitiktinius COVID-19 testus atvykstantiems keleiviams, tirti nuotekas iš lėktuvų ir oro uostų, toliau skatinti skiepijimą pirmąja ir stiprinančiosiomis dozėmis.

Ekspertai teigė, kad toliau stebės padėtį ES ir Kinijoje, „įskaitant pateikiamų duomenų lygį“, ir nurodė, kad iki sausio vidurio peržiūrės priemones, kurių buvo imtasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

JONS

Įsileisti tik atlikus PGR tyrimą

senis

aš pastebėjai kai kinijon važiuoji tai turi laikytis ju įstatymu o jei tu taikisi savo valstybės įstatimus jiem jie kaip ir putinas grasina kuo tik gali,taip kad komunystai ir išlieka komunystais.

o

gal ir gerai tik kinai jei vazineja tai i afrika===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS