ES šalys įspėja Sakartvelą dėl kalinamo M. Saakašvilio sveikatos | KaunoDiena.lt

ES ŠALYS ĮSPĖJA SAKARTVELĄ DĖL KALINAMO M. SAAKAŠVILIO SVEIKATOS

Europos Sąjungos šalys narės pirmadienį paskelbė oficialų diplomatinį įspėjimą Sakartvelo lyderiams dėl kalinamo buvusio prezidento Michailo Saakašvilio blogėjančios sveikatos.

Praėjusią savaitę M. Saakašvilis apkaltino valstybės paskirtus gydytojus atsisakant jį gydyti ir dalyvaujant jo „nužudymo“ sąmoksle.

Pirmadienį visos 27 ES narės koordinuotai įteikė oficialų diplomatinį demaršą Sakartvelo teisingumo ministrui, sakė ES ambasadorius Sakartvele Pawelas Herczynskis (Pavelas Herčynskis).

„Mes labai susirūpinę dėl pranešimų apie jo prastėjančią sveikatą“, – žurnalistams sakė jis.

55-erių provakarietiškas reformų šalininkas M. Saakašvilis buvo suimtas 2021 metais, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo į Kaukazo šalį iš užsienio.

Nuo praėjusių metų jis guli ligoninėje po to, kai 50 dienų atsisakė maisto. Bado streiką jis paskelbė protestuodamas prieš savo sulaikymą, kuris, anot teisių grupių, yra politiškai motyvuotas.

Advokatai ir gydytojai ne kartą išreiškė nerimą dėl blogėjančios jo sveikatos būklės.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Matem tokių "badautojų". Ukrainoj bent keli artistai "badavo", ėsdami lašinius. Nei vienas nenudvėsė. Nenudvės ir šitas veikėjas. Nors butų gerai, jei atiduotų galus. Vienu išgama būtų mažiau.

richard

GERAI KAD NORS GRUZIJOJ RAMU;;O KAS TAS SAKARVELAS?

Lietuvis

Prisivirė košės, tegu pasėdi šis "kovotojas" su korupcija. Pats darydamas nusikaltimus, skelbėsi, kad "kovoja" su korupcija. Sunku, jam kalėjime, apgailėtinai atrodo jo apsimestiniai "griuvinėjimai" kalėjime. Kada iš mūsų vadovų, kad ir buvusių atsidurs kalėjime? Tegu mokosi iš mišos klaidų, nes anksčiau ar vėliau tie gerovės kūrėjai turės pasėdėti, kaip kad sėdi Pietų Korėjos buvęs vadovai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS