ES smerkia Rusijos vykdomą šaukimą į kariuomenę aneksuotame Kryme | KaunoDiena.lt

ES SMERKIA RUSIJOS VYKDOMĄ ŠAUKIMĄ Į KARIUOMENĘ ANEKSUOTAME KRYME

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) biuras ketvirtadienį pasmerkė Rusijos paskelbtą naują šaukimą į kariuomenę aneksuotame Krymo pusiasalyje kaip „dar vieną tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimą“.

Griežto tono pareiškime pabrėžiamas Europos susirūpinimas, Rusijai suaktyvinus savo pajėgų judėjimą Kryme ir prie sienos su Ukraina – šalia prorusiškų separatistų, su kuriomis kovoja Kijevo vyriausybės pajėgos, kontroliuojamų sričių.

„Šiandien [ketvirtadienį] Rusijos Federacija pradėjo dar vieną šaukimą į kariuomenę neteisėtai aneksuotoje Krymo autonominėje respublikoje ir Sevastopolio mieste, šaukdama pusiasalio gyventojus į Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas“, – sakoma pranešime.

J. Borrellio biuras pabrėžė, kad „Rusijos Federacija yra saistoma tarptautinės teisės ir privalo užtikrinti pusiasalyje žmogaus teisių apsaugą“.

„ES nepripažįsta ir nepripažins neteisėtos aneksijos“, – pakartojama pranešime.

Apžvalgininkai pažymėjo, kad Rusija, aneksavusi Krymą 2014-ųjų kovą, ir anksčiau pavasarį pusiasalyje skelbdavo šaukimą į kariuomenę.

Tais pačiais metais Ukrainos rytinėse srityse įsiplieskė ginkluotas konfliktas tarp provakarietiškos Kijevo vyriausybės ir Maskvos remiamų separatistų, besitęsiantis iki šio ir, anot Jungtinių Tautų, nusinešęs daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Ketvirtadienį Rusija pareiškė turinti teisę savo nuožiūra perkėlinėti savo pajėgas „savoje teritorijoje“.

Kremliaus atstovas  Dmitrijus Peskovas teigė, kad pajėgų perkėlimas „neturėtų niekam kelti nerimo ir niekam nekelia grėsmės“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TAM SENIOKUI JAU STOGAS PAVAŽIAVO...

Koks jo suši..tas reikalas kada ir kur Rusijai šaukti karius. Kur tik nepasižiūrėk - aplink Rusija vieni Napoleonai...Ir...visi patarinėja, įsakinėja, draudžia. Geriau pasiskaitykite - kuo baigėsi Napoleono žygis į Maskvą...

Kęstas

Revoliucijos Rytų Europoje apraiškos: "Kolonijoje kalintis A. Navalnas neteko 8 kg svorio." Mažame Lietuvos miestelyje pensininkas džiugiai išsineša iš Maximos vienintelį pirkinį - mažą gabalėlį silkės su konservantais. Juk greitai Velykos... Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Krymas ukrainos

Slykstus maskoliai zudikai! Didinti sankcijas ir uzdrauti isdavineti ES vizas visai maskolijai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS