ES sveikatos komisarė ragina šalis nares ruoštis naujoms koronaviruso bangoms | KaunoDiena.lt

ES SVEIKATOS KOMISARĖ RAGINA ŠALIS NARES RUOŠTIS NAUJOMS KORONAVIRUSO BANGOMS

Europos Sąjungos (ES) sveikatos reikalų komisarė Stella Kyriakides ragina šalis ruoštis naujoms koronaviruso bangoms. Vasarą reikia išnaudoti tam, kad būtų pasirengta rudeniui ir žiemai, sakoma komisarės laiške 27 ES šalių sveikatos ministrams.

„Dėl galimo epidemiologinės situacijos pablogėjimo itin svarbu likti budriems“, – pažymima čia.

Tuo metu, kai gyventojai mėgaujasi užsitarnauta vasara be praėjusių dvejų metų ribojimų, privalu tęsti pastangas pandemijai suvaldyti, rašo komisarė. Praėjusiomis savaitėmis esą stebėtas nerimą keliantis atvejų skaičiaus augimas – registruota daugiau sunkių susirgimų, daugiau hospitalizacijų ir daugiau gydymo intensyviosios terapijos skyriuose atvejų.

S. Kyriakides savo laiške atkreipia dėmesį į virtinę priemonių, kurių ES šalys turėtų imtis. Tarp jų, pavyzdžiui, yra aktyvesnės vakcinacijos pastangos, pasirengimas būsimoms skiepijimo adaptuota vakcina kampanijoms, testavimo pajėgumų plėtra, visus metrus trunkanti koronaviruso padėties stebėsena ir medikamentų kaupimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

J

Gana savintis pinigus su savo covidu gerai prisikrove kisenes tai dabar covidas metai is metu istisus metus tik si karta reikes pasukt galvas kaip suskiepyt nes durniu sumazejo

fas fas

oi ne, ne dabar jus globalistai ruoskites

Hh

Eikit jūs visjiošsigimėliai nx
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS