ES: Ukrainos amnestijos ir regiono įstatymai prisideda prie taikos pastangų | KaunoDiena.lt

ES: UKRAINOS AMNESTIJOS IR REGIONO ĮSTATYMAI PRISIDEDA PRIE TAIKOS PASTANGŲ

  • 2

Europos Sąjunga trečiadienį pareiškė, kad priėmus Ukrainos įstatymus dėl amnestijos ir specialaus statuso prorusiškiems sukilėliams konflikto draskomoje rytinės šalies dalyje, žengti svarbūs žingsniai, siekiant taikaus konflikto sprendimo.

Savivaldos ir amnestijos įstatymai, numatyti taikos plane, kurį anksčiau šį mėnesį pasirašė Kijevas ir Maskva Kijeve, nepaisant paliaubų pažeidimų, gali būti geriausia priemonė užbaigti penkis mėnesius nesiliaujantį konfliktą.

„Mūsų požiūriu, Ukraina laikosi Minsko susitarimo“, – sakė Europos Sąjungos ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton (Ketrin Ašton) atstovė spaudai Maja Kocijančič.

„Amnestijos ir regiono statuso (įstatymai) yra svarbus žingsnis, ieškant nuolatinio politinio sprendimo“, – sakė M.Kocijančič.

Šie pareiškimai pasikartojo ir vėliau ES užsienio reikalų vadovo biuro išplatintame pareiškime, kuriame taip pat priduriama, kad Briuselis tikisi, jog Rusija ir sukilėliai laikysis savo įsipareigojimų, numatytų Minsko susitarime.

„Mes tikimės, kad Rusija ir separatistai gretai atsilygins tuo pačiu ir įgyvendins likusius 12-os punktų Minsko susitarimo reikalavimus“, – sakoma pareiškime.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Catherine Ashton, amnestija, liustracija, Minskas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

karas

man atrodo tik prasideda,nes vieni galvoja,kaip sudorot kitus ir deda visas pastangas,neatsižvelgdami nei į žmonių valią,nei į žmogišką moralę...

RUSAS

Kijevo fasistai nesilaiko jokiu paliaubu,jeigu sukileliai darytu ta pati-karas jau butu neisvengiamai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS