ES uždraudžia plastiko atliekų eksportą į neturtingas šalis | KaunoDiena.lt

ES UŽDRAUDŽIA PLASTIKO ATLIEKŲ EKSPORTĄ Į NETURTINGAS ŠALIS

Europos Sąjunga (ES) nuo sausio 1 dienos uždraus plastiko atliekų eksportą iš bloko į neturtingas valstybes, antradienį paskelbė Bendrija, kilus susirūpinimui dėl taršos trečiosiose šalyse.

Plastiko eksportas taip pat bus „griežčiau kontroliuojamas“, sakė Europos Komisija (EK).

Nepaisant to, naujosios taisyklės ir toliau leis „perdirbimui siunčiamas švarias plastiko atliekas“ eksportuoti į valstybes, nepriklausančias Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO), sakoma pranešime spaudai.

Kinijai, anksčiau laikytai viena pagrindinių plastiko atliekų siuntimo krypčių, 2018 metų pradžioje uždraudus plastiko importą, plastiko mainai persikėlė į kitas Azijos valstybes, kaip Malaiziją.

Kadangi šiose šalyse nėra arba nėra pakankamai atliekų perdirbimo įrenginių, bloko eksportas sulaukė aplinkosaugininkų kritikos, – jų teigimu, dėl šios priežasties didžioji dauguma Bendrijos atliekų patenka į vandenynus ar yra sudeginama.

„Šios naujos taisyklės siunčia aiškią žinutę, kad ES mes prisiimame atsakomybę už susidarančias atliekas“, – sakė už aplinką ir vandenynus atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

„Nerūšiuoto plastiko atliekų eksportas į EBPO nepriklausančias valstybes bus visiškai uždraustas“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

as

o lietuvoj jau paruosta dirva joms - miskai iskirsti, apleistu tvartu pilna. va ir bus biznelis

O

O plastika is kinijos kodel nedraudzia jiems reikia vezti stgal ir pilti prie ju krantu gales perdirbti Komunistine kinija yra plastiko gamintoa lydere kodel jiems nera mokescio uz plastiko ivezima i kitas salis tegul susimoka Plastiko ivezimo mokesti gal Trampas tapes prezidentu po sausio 20 osios ives ta mokesti Cukraus mokestis yra tai kodel dar nera plastiko mokescio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS