Estijoje automobiliai su rusiškais numeriais per pusmetį turės būti perregistruoti | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE AUTOMOBILIAI SU RUSIŠKAIS NUMERIAIS PER PUSMETĮ TURĖS BŪTI PERREGISTRUOTI

  • 1

Estijos vyriausybė ketvirtadienį nusprendė, kad transporto priemonių su rusiškais valstybiniais numeriais savininkai turi per šešis mėnesius užregistruoti jas Estijoje arba išvežti iš šalies.

Vidaus reikalų ministras Lauri Laanemetsas (Lauris Lenemetsas) spaudos konferencijoje pabrėžė, kad nuo rugsėjo 13 dienos į Estiją draudžiama įvažiuoti automobiliams su rusiškais registracijos numeriais.

„Tačiau kalbant apie Estijoje jau esančias transporto priemones su rusiškais valstybiniais numeriais, mes nedarysime jokių teisės aktų pakeitimų, o taikysime galiojančius teisės reglamentus“, – sakė jis.

Ministras paaiškino, kad pagal įstatymą šalies gyventojai privalo per penkias dienas įtraukti į Estijos registrą transporto priemonę, kurią jie savo reikmėms įvežė į Estiją iš kitos šalies. Tuo tarpu užsienio piliečiai privalo perregistruoti savo automobilį per metus.

Todėl transporto priemonės su rusiškais numeriais jau seniai turėjo būti įregistruotos Estijos registre, sakė L. Laanemetsas.

Jo teigimu, dabar visi automobilių su rusiškais numeriais savininkai privalo per šešis mėnesius juos įregistruoti Estijoje arba išvežti į Rusiją. Registruojant reikia sumokėti PVM ir muito mokestį, nurodė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vejai

Automobiliai su kacapiskais numeriais turi buti isvezti i kacaplanda, kartu su ju seimininkais. Pakaks gyventi su svetimos valstybes pasais ir “sikti” ant salies, kur gyveni. Taskas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS