Estijoje prisaikdinta nauja tarptautinės prekybos ir IT ministrė | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE PRISAIKDINTA NAUJA TARPTAUTINĖS PREKYBOS IR IT MINISTRĖ

  • 0

Estijos parlamente ketvirtadienį buvo prisaikdinta naujoji tarptautinės prekybos ir informacinių technologijų ministrė Kert Kingo.

Davusi priesaiką ministrė oficialiai pradėjo eiti savo pareigas.

„Linkiu Kert Kingo sėkmės ir kiek įmanoma greičiau apsiprasti su naujomis pareigomis, nes jau artimiausiomis savaitėmis vyriausybė turi baigti svarstyti biudžeto strategiją ir 2020 metų biudžeto projektą. Naujos ministrės taip pat laukia svarbios užduotys, susijusios su parama mūsų tarptautinės prekybos politikai ir estų verslininkams, taip pat su e-valstybės, tapusios Estijos vizitine kortele, vystymu“, – sakė ministras pirmininkas Juri Ratas (Jūris Ratas).       

K. Kingo pakeitė Marti Kuusiką (Martį Kūsiką), šiame poste išdirbusį vos parą. Jis buvo priverstas atsistatydinti, žiniasklaidai paskelbus, esą ministras smurtavo prieš savo buvusią sutuoktinę.

K. Kingo gimė 1968 metų kovo 5 dieną. Ji yra Estijos konservatyviosios liaudies partijos (EKRE) narė.

Anksčiau K. Kingo dirbo Policijos ir valstybės sienos apsaugos departamento tyrėja bei Muitinės departamento teisininke ir daug dėmesio skyrė kovai su korupcija.   

Estijos savaitraštis „Eesti Ekspress“ naujosios šalies vyriausybės prisaikdinimo balandžio 29 dieną išvakarėse pranešė, kad M. Kuusikas ne vienerius metus psichologiškai ir fiziškai terorizavo savo buvusią žmoną.

Atsižvelgdama į pateiktą informaciją prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą. Prisiekiant vyriausybei byla dar nebuvo baigta tirti ir nebuvo rasta duomenų šiems įtarimams patvirtinti. Be to, pati buvusi M. Kuusiko sutuoktinė paneigė šią informaciją.

Visgi M. Kuusikas kilus triukšmui nusprendė atsistatydinti, kad nebūtų trukdoma dirbti naujajai vyriausybei, nebūtų kompromituojama partija, o jis pats galėtų skirti laiko įrodyti savo nekaltumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS