Estijoje svarstoma galimybė užminuoti sieną su Rusija | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE SVARSTOMA GALIMYBĖ UŽMINUOTI SIENĄ SU RUSIJA

Estijoje svarstoma galimybė užminuoti šalies sieną su Rusija panaudojant priešpėstines ir prieštankines minas.

Tai pareiškė Riigikogu Valstybės gynybos komisijos pirmininko pavaduotojas, atsargos papulkininkis Leo Kunnas, praneša portalas ERR.

Pasak jo, gynybinių įtvirtinimų statyba pasienyje su Rusija reikalauja įvykdyti tris sąlygas.

„Pirma, mes turime atkurti minų, kurias atidavėme Ukrainai, atsargas. Pavyzdžiui, atidavėme labai daug prieštankinių minų. Turime nedelsiant jas pakeisti, o paskui nupirkti daugiau minų, sprogmenų ir kitų medžiagų, reikalingų minavimui“, – sakė L. Kunnas.

Kitas žingsnis, anot jo, turėtų būti visų Baltijos šalių sprendimas denonsuoti Otavos konvenciją dėl priešpėstinių minų uždraudimo.

O trečia, pasak L. Kunno, - Estija turėtų pradėti gaminti sprogmenis kariniams tikslams, kurie galėtų būti naudojami prieštankinėse ir priešpėstinėse minose bei artilerijos sviediniuose.

„Kai tik visa tai padarysime, tada bus galima kalbėti apie tai, kad mes rimtai pasirengę pradėti statyti gynybinius objektus", – sakė jis.

Neseniai Estijos premjerė Kaja Kallas pareiškė, kad šalies vyriausybė kol kas nemato svarių argumentų uždaryti sieną su Rusija, tačiau yra pasirengusi imtis tokių priemonių, jei to prireiks.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Dar

VANNA TALLINA neuzmirkit uzminuot,bent Giga-Tonine minike,tik uzeis PAKUPANTAI,TIMPT UZ VIRVIKES IR BUS JUM AMZINA LAISVE IR NEPAGULNYBI.

Nors

ir visas sienas uzminavus,proto nesulaikysi! Jis jau isejo pries tai...

Tokia tikrovė

Apsisaugoti nuo pasiutusio šuns galima tik vieninteliu būdu - jį užmušus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS