Estijoje vieši NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas žvalgybai ir saugumui | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE VIEŠI NATO GENERALINIO SEKRETORIAUS PAVADUOTOJAS ŽVALGYBAI IR SAUGUMUI

  • 0

Šią ir kitą savaitę Estijoje lankosi NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas žvalgybai ir saugumui Davidas Cattleris (Deividas Katleris).

Apie tai naujienų agentūrai BNS sekmadienį pranešė Estijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, pažymėdama, kad praėjusį penktadienį D. Cattleris Taline susitiko su Gynybos ministerijos generaliniu sekretoriumi Kristjanu Prikku (Kristianu Priku).

Šalys aptarė grėsmes, kurias kelia Rusija.

Vieno iš aljanso lyderių kelių dienų trukmės vizito Estijoje tikslas yra susipažinti su Estija ir visu Baltijos regionu bei susidaryti rimčiausių grėsmių regiono saugumui vaizdą.

„Estijai svarbu, kad apibendrintoje saugumo situacijos analizėje ir vertinime NATO aiškiai išvystų mūsų regiono ypatybes. Kokybiška žvalgyba ir atgrasančios priemonės sudaro prielaidas užkirsti kelią Rusijos keliamoms grėsmėms, o prireikus – jas atremti“, – apibendrindamas susitikimą su D. Cattleriu teigė K. Prikkas.

D. Cattleris ir K. Prikkas taip pat palietė NATO pozicijų gynybos ir atgrasymo srityje stiprinimo temą, didėjančią Kinijos įtaką, regioninių konfliktų pietinėse ir pietrytinėse NATO kaimynystėse įtaką transatlantiniam saugumui.

Savo vizito Estijoje metu NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas taip pat lankysis Emario oro bazėje netoli Talino bei Narvos mieste, besiribojančiame su Rusija, susitiks su Gynybos pajėgų vadovybės štabu, žvalgybos skyriaus, policijos ir pasienio apsaugos departamento, žvalgybos centro vadovybe ir Užsienio reikalų ministerijos atstovais.

NATO generalinis sekretorius pavaduotojas žvalgybai ir saugumui Davidas Cattleris yra atsakingas už suderintą aljanso žvalgybos struktūrų ir jos saugumo padalinių darbą bei už informacijos, reikalingos tinkamai įvertinti esamą situaciją, pateikimą laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS