Estijos prokurorai pateikė kaltinimus 11-ai „Danske Bank“ filialo darbuotojų | KaunoDiena.lt

ESTIJOS PROKURORAI PATEIKĖ KALTINIMUS 11-AI „DANSKE BANK“ FILIALO DARBUOTOJŲ

  • 3

Estijos prokuratūra pateikė kaltinimus 11-ai į itin plataus masto pinigų plovimo skandalą įsivėlusio „Danske Bank“ Estijos filialo darbuotojų, pranešė šalies dienraštis „Postimees“.

Prokuroras Marekas Vahingas leidiniui sakė, kad pagal iškeltą baudžiamąją bylą šie asmenys įtariami tarpininkavimu pinigų plovimo schemose, dar vienas asmuo įtariamas tarpininkavimu perduodant kyšį.

Anksčiau Estijos prokuratūra skelbė, jog šioje baudžiamojoje byloje kaip kaltinamieji figūruoja devyni asmenys.

Kaip jau buvo skelbta, Danijos prokuratūra pateikė pirminius kaltinimus 10-iai „Danske Bank“ vadovų, taip pat atsistatydinusiam generaliniam direktoriui Thomasui Borgenui (Tomasui Borgenui).

Filialus 14-oje valstybių turintis didžiausias Danijos komercinis bankas yra paskelbęs, jog ištyrus finansines operacijas per jo Estijos filialą 2007-2015 metais nustatyta įspūdinga įtartinų pervedimų suma – 200 mlrd. eurų. „Danske Bank“ pripažino nesugebėjęs tinkamai reaguoti į signalus apie įtartinus ir galimai nusikalstamus sandorius, negali nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta, ir paaiškinti jų kilmės.

Šis vienas didžiausių visų laikų pagal mastą pinigų plovimo skandalas tiriamas kai kuriose Europos šalyse, įskaitant Daniją, bei Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kada grybprokurorai ta pati darys?....

E.

Kada Lietuvoje panasiai bus?

BezdzioniuPlaneta

Nu maladiec Jakeliunas, estus ir tuos pastate ant ausu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS