Estijos valstybinės institucijos patyrė didžiausią kibernetinę ataką | KaunoDiena.lt

ESTIJOS VALSTYBINĖS INSTITUCIJOS PATYRĖ DIDŽIAUSIĄ KIBERNETINĘ ATAKĄ

  • 3

Daugelio Estijos valstybinių institucijų interneto svetainės praėjusį savaitgalį patyrė ligi šiol didžiausią paskirstytą paslaugos trikdymo (DDoS) ataką, bet dėl pritaikytų priemonių jos poveikis nebuvo didelis, pranešė estų dienraštis „Postimees“.

Estijos valstybinės informacinės sistemos departamento (RIA) atstovai pirmadienį sakė, kad šeštadienio ir sekmadienio atakos buvo nukreiptos prieš kelias dešimtis viešojo sektoriaus svetainių. Pagrindiniai taikiniai buvo Policijos ir sienų apsaugos departamentas, Mokesčių ir muitų departamentas ir Teisingumo ministerija.

Pasak atstovų, pastaraisiais metais RIA daugeliui svarbių viešojo sektoriaus svetainių įgyvendino technines atsakomąsias priemones. Prireikus pagalba teikiama ir privačiajam sektoriui, ypač kompanijoms, teikiančioms itin svarbias paslaugas.

„Dėl to DDoS atakos paprastai nepadaro matomo poveikio arba poveikis būna minimalus. Šį kartą RIA atsako į incidentus padalinys CERT-EE taip pat greitai reagavo ir sugebėjo sušvelninti atakų poveikį. Šeštadienį buvo atsiųsta beveik trys milijardai piktybiškų užklausų, kad jos užtvindytų Estijos interneto svetaines, bet tos svetainės, į kurias taikytasi labiausiai, patyrė tik trumpalaikius sutrikimus ar veikė lėčiau nei įprasta“, – sakoma pranešime.

RIA nurodo, kad didelės DDoS atakos prieš Estijos viešąjį sektorių ir privačias kompanijas rengiamos nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios prieš daugiau kaip dvejus metus.

Atsakomybę dažniausiai prisiimdavo prokremliškos programišių grupės, kaip ir praėjusį savaitgalį, sakė atstovai.

Šios atakos rengiamos bangomis ir dažnai būna susijusios su paramos Ukrainai veiksmais ir pareiškimais. Tokios atakos rengiamos ir prieš kitas šalis, viena vertus, siekiant parodyti Rusijos visuomenei, kad trikdomas gyvenimas Vakarų šalyse ir, kita vertus, bandant skleisti sumaištį ir nestabilumą Vakarų visuomenėse, sakoma RIA pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kiaules tai polytines ir ko gero tos kuriu spalva ne rusiska nes joms reik didesnes /kiaulydes/ tai ir zviegia kas neaisku ?

Pakrante

Rasa ono į jest parasa !

Taigi

Kremliaus kiaulės pabandė kišti snukį ten, kur jų niekas neprašė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS