Etiopijos valdžia teigia, kad pajėgos nukovė tris svarbius Tigrėjaus pareigūnus | KaunoDiena.lt

ETIOPIJOS VALDŽIA TEIGIA, KAD PAJĖGOS NUKOVĖ TRIS SVARBIUS TIGRĖJAUS PAREIGŪNUS

Etiopijos valdžia trečiadienį pranešė, kad vyriausybinės pajėgos nukovė tris svarbius Tigrėjaus liaudies išsivadavimo fronto (TPLF) narius.

Karinė operacija Etiopijos šiauriniame Tigrėjaus regione yra nukreipta prieš TPLF lyderius.

Remiantis vyriausybės pranešimu, nukauti buvo Etiopijos užsienio reikalų ministro pareigas beveik du dešimtmečius ėjęs Seyoumas Mesfinas, buvęs federalinių reikalų ministras Abay'us Tsehaye ir buvęs parlamento pirmininkas Asmelashas Woldeselassie.

Šie pareigūnai buvo nukauti per susišaudymą su jų apsaugos darbuotojams, pareigūnams atsisakius pasiduoti, teigiama pranešime.

Etiopijos premjero ir 2019 m. Nobelio taikos premijos laureato Abiy Ahmedo vadovaujama šalies kariuomenė lapkričio pradžioje Tigrėjuje pradėjo karinę kampaniją. Premjeras teigė, kad tai atsakas į TPLF surengtus išpuolius prieš regione esančias federalinių karinių pajėgų bazes.

Remiantis Tarptautinės krizės grupės paskelbtais duomenimis, per susirėmimus žuvo tūkstančiai žmonių. Dar dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti bėgti per sieną į Sudaną.

Lapkričio pabaigoje vyriausybės pajėgoms įžengus į regiono sostinę Mekelę, A. Ahmedas paskelbė pergalę.

Tačiau TPLF pažadėjo ir toliau kovoti, o Jungtinės Tautos praėjusią savaitę pranešė apie kai kuriose vietovėse besitęsiančius vietinius susirėmimus ir saugumo trikdžius.

Kiti svarbiausi TPLF lyderiai slapstosi, jų buvimo vieta nežinoma.

Pastarosiomis dienomis Etiopijos vyriausybė pranešė sulaikiusi keletą TPLF pareigūnų, įskaitant vieną iš organizacijos įkūrėjų Sebhatą Negą.

TPLF Etiopijos politikoje dominavo tris dešimtmečius iki tol, kol 2018 m. į valdžią atėjo Abiy Ahmedas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS