Europos Komisija vakcinos nuo koronaviruso kūrimui skirs milijardą eurų | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOMISIJA VAKCINOS NUO KORONAVIRUSO KŪRIMUI SKIRS MILIJARDĄ EURŲ

Europos Komisija (EK) žada skirti milijardą eurų, kuriuos mokslininkai galės panaudoti kurdami koronaviruso vakciną bei kitas COVID-19 ligos gydymo priemones. Institucija pradėjo tarptautinę konferenciją, skirtą rinkti lėšas vakcinos tyrimams.

Tai bendros visos Europos komandos pastangos, sakė EK pirmininkė Ursula von der Leyen, paskelbusi apie paramos sumą. Pirmininkė leido suprasti, kad ši suma bus sudaryta iš ES valstybių narių skiriamų lėšų.

„Mūsų atsakas turi atitikti krizės mastą, – teigė Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles Michelis. – Tai tamsus laikotarpis, tačiau šiomis dienomis taip pat atsiskleidžia mūsų žmogiškumas.“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas savo ruožtu teigė, kad vakcina prieš COVID-19 ligą turėtų būti laikoma „viso pasaulio visuomenės gėrybe“. Jis tvirtino, kad vakcina turėtų būti prieinama visai planetai. E. Macronas perspėjo, kad pasaulis šiuo metu varžosi su pačiu laiku, kad išsaugotų žmonių gyvybes.

„Susidūrus su COVID-19, būtų didelė klaida laikytis „kiekvienas už save principo“, – pabrėžė Prancūzijos prezidentas. – Ligą įveikti galėsime tik tuo atveju, jei laikysimės vienybės.“

E. Macronas pažadėjo vakcinos kūrimui skirti 500 mln. eurų ir taip prisidėti prie Pasaulio sveikatos organizacijos skiriamos paramos. Vokietija savo ruožtu siūlo 525 mln. eurų paramą.

 

 

GALERIJA

  • Emmanuelis Macronas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS