Europos Parlamentas įspėtas, kad pasikėsinta į demokratiją | KaunoDiena.lt

EUROPOS PARLAMENTAS ĮSPĖTAS, KAD PASIKĖSINTA Į DEMOKRATIJĄ

Po to, kai Belgijos tyrėjai apkaltino aukšto rango Europos Parlamento narę korupcija, institucijos pirmininkė pirmadienį perspėjo narius, kad įtariamas užsienio jėgos kyšininkavimas yra išpuolis prieš demokratiją.

„Nesuklyskite, – europarlamentarams sakė Roberta Metsola  (Roberta Mecola). – Europos Parlamentas, gerbiamieji kolegos, yra puolamas. Puolama Europos demokratija, puolama mūsų laisva ir demokratinė visuomenė.“

Belgijos tyrėjai pateikė kaltinimus keturiems asmenims, tarp jų – vienai iš Parlamento pirmininkės pavaduotojų, graikei Evai Kaili. Jie kaltinami „nusikalstamu organizavimu, korupcija ir pinigų plovimu“.

Po įtarimų, kad Persijos įlankos monarchija Kataras siekia pagerinti savo įvaizdį, Parlamento būstinėje Briuselyje ir keliuose namuose buvo atliktos kratos, per kurias rasta daug grynųjų pinigų.

Kataras, kuriame šiuo metu vyksta pasaulio futbolo čempionatas, neigia, kad yra kaip nors su tuo susijęs.

„Bet kokie teiginiai apie Kataro valstybės netinkamą elgesį yra labai klaidingi“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas jo vyriausybės pareigūnas.

Tačiau iš E. Kaili buvo atimtos pirmininkės pavaduotojos pareigos ir, kaip nurodė pareigūnai, antradienį EP frakcijų vadovai susitiks, kad parengtų balsavimą dėl jos atleidimo iš pareigų.

R. Metsola teigė, kad pradėtas plataus masto vidaus tyrimas, o Parlamentas ir toliau visapusiškai bendradarbiaus su Belgijos valdžios institucijomis ir joms padės vykdant tyrimą.

„Turiu kruopščiai rinkti žodžius, kad nekelčiau pavojaus vykstantiems tyrimams ir jokiu būdu nepakenkčiau nekaltumo prezumpcijai, ir tai padarysiu“, – sakė ji Strasbūre susirinkusiam Parlamentui.

„Taigi, jei mano įniršis, pyktis ir sielvartas neatsispindi mano veide, būkite tikri, kad jų yra labai daug“, – pridūrė pirmininkė.

„Šie piktavaliai, susiję su autokratinėmis trečiosiomis šalimis, kaip įtariama, pasitelkė nevyriausybines organizacijas, profesines sąjungas, asmenis, padėjėjus ir Europos Parlamento narius, siekdami pakenkti mūsų procesams“, – sakė R. Metsola. 

Ir, sužlugdydama Kataro diplomatinius užmojus, ji paskelbė, kad grąžins komitetui ataskaitą dėl bevizio režimo Europos Sąjungoje suteikimo Kataro piliečiams, o tai užvilkins arba sužlugdys sprendimą.

Prieš pasaulio futbolo čempionatą į Katarą nuvykusi ir Persijos įlankos valstybėje vykdomas darbo reformas gyrusi E. Kaili siekė, kad būtų priimtas šis bevizis režimas.

Tyrėjai teigė, kad jos namuose buvo rasti „grynųjų pinigų pilni krepšiai“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kažkada

rašėt , kad EP yra ''kompleksas'' .................tai argi jis nesaugomas

dar kartą

ES - juk kai stojom tai nuolat kartojo kad tai yra ekonominio bendradarbiavimo organizacija. Tai kokio b..io rūpintis politika /"demokratija"???

“Pilni krepsiai “

Xexexe ir juose tik 400 000eu . Labai imanoma,kad cia paskola NT turtui is draugu? Axaxax. Neturi ji patirties,tai ir sugavo. Dar matyt ir kupiuros visos po 20 eu ,kad krepsiai pilnesni butu. Po ranka brendzio dezutes matyt nepasitaike,gal negerianti papuole?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS