Europos Parlamento atstovas: šie rinkimai bus kitokie | KaunoDiena.lt

EUROPOS PARLAMENTO ATSTOVAS: ŠIE RINKIMAI BUS KITOKIE

Šių metų Europos Parlamento (EP) rinkimai išsiskiria savo svarba ir tuo, kad yra visiškai nepanašūs į 2014-ųjų rinkimus, teigia EP atstovas spaudai Jaume Duch Guillotas.

„Šie rinkimai yra labai svarbūs. Pirmiausia dėl to, kad jų kontekstas visai kitoks nei 2014 m. „Brexitas“, beje, šis žodis net neegzistavo prieš 5 metus, santykiai su Donaldu Trumpu ir JAV, santykiai su Vladimiru Putinu ir Rusija, Kinijos iškilimas, visų šių klausimų net nebuvo prieš 5 metus“, – susitikime su žurnalistais Briuselyje kalbėjo J. Duch Guillotas.

Pasak J. Duch Guilloto, ES piliečiai tikisi vis daugiau veiksmų iš Bendrijos, ypač imigracijos, terorizmo prevencijos ir socialinių klausimų srityse. Gyventojai esą Europos Parlamento funkciją mato kaip tam tikrą saugiklį, kuris užtikrina demokratijos principų laikymąsi.

EP atstovas taip pat aptarė ir žiniasklaidos svarbą nušviečiant Europos rinkimus. J. Duch Guilloto teigimu, tik žiniasklaida gali padėti pasiekti visus Bendrijos piliečius ir informuoti juos apie artėjančius EP rinkimus.

„Žiniasklaida yra neįtikėtinai svarbi padedant žmonėms apsispręsti, už kurį politiką ar partiją balsuoti. Mums Europos Parlamente žiniasklaida yra pagrindinis kanalas, per kurį mes bendraujame su Europos piliečiais. Vienintelis būdas pasiekti 500 mln. ES piliečių yra per žiniasklaidą. Palyginti su 2014-aisiais, šių metų rinkimai susilaukė dvigubai daugiau žiniasklaidos dėmesio, ir aš tuo džiaugiuosi“, – sakė J. Duch Guillotas.

EP atstovas susitikimą užbaigė pabrėždamas dalyvavimo rinkimuose svarbą ir paragindamas visus atiduoti savo balsą artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

„Balsavimas rinkimuose yra atsakomybė. Ne tik politinė, bet ir pilietinė atsakomybė“, – pabrėžė J. Duch Guillotas.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 23-26 dienomis. Lietuvoje rinkėjai savo balsus atiduos gegužės 26 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Subyrėjo TSRS, subyrės ir ES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS