Europos vaistų agentūra prieštarauja naujai Raudonųjų žibintų kvartalo vietai | KaunoDiena.lt

EUROPOS VAISTŲ AGENTŪRA PRIEŠTARAUJA NAUJAI RAUDONŲJŲ ŽIBINTŲ KVARTALO VIETAI

  • 0

Europos vaistų agentūra (EMA) ketvirtadienį pareiškė, kad yra labai susirūpinusi dėl Amsterdamo pareigūnų pasiūlymo perkelti Raudonųjų žibintų kvartalą už miesto ribų ir netoli jos būstinės.

Merė Femke Halsema (Femkė Halsema) nori iškeldinti Raudonųjų žibintų kvartalą, kad atsikratytų Amsterdamo „nuodėmių miesto“ įvaizdžio ir spręstų su turizmu ir smulkiais nusikaltimais susijusias problemas.

Pirmadienį miesto vadovai nutarė, kad Erotikos centras turi atsirasti Europos bulvare pagrindinio Amsterdamo verslo rajono pietiniame pakraštyje ir pridūrė, kad kitų metų pradžioje pateiks pasiūlymą vietos tarybai.

EMA yra labai susirūpinusi dėl šio sprendimo poveikio ją supančiai aplinkai, kadangi siūloma Erotikos centro vieta yra netoli EMA patalpų.

„EMA yra labai susirūpinusi dėl šio sprendimo poveikio ją supančiai aplinkai, kadangi siūloma Erotikos centro vieta yra netoli EMA patalpų“, – apie vietą, kuri yra už 800 metrų nuo EMA būstinės ir netoli gyvenamųjų rajonų, kalbėjo vaistų priežiūros tarnyba.

„Agentūra ir toliau labai atidžiai stebės sprendimų priėmimo procesą“, – teigė ji ir pridūrė, kad tebeturi tų pačių abejonių, kurias išsakė anksčiau šiais metais.

EMA, kuri Jungtinei Karalystei išstojus iš ES, persikėlė iš Londono į Amsterdamą, pareiškė, kad Erotikos centras gali turėti įtakos jos biuruose iki vėlumos dirbančių žmonių saugumui.

Miesto planams taip pat prieštarauja vietos gyventojai, nenorintys kaimynystėje tokio centro, ir sekso darbuotojos, besijaučiančios kaip atpirkimo ožiai dėl nusikaltimų ir minios žmonių, atvykstančių į Raudonųjų žibintų kvartalą.

Europos bulvaras buvo vienas iš trijų variantų Erotikos centrui, kuriame būtų įrengta 100 kambarių sekso darbuotojoms, leisiančių miesto pareigūnams uždaryti tiek pat viešnamių patalpų miesto centre.

Projektas gali užtrukti septynerius metus.

Dešimtys tūkstančių žmonių pasirašė įvairias peticijas, kuriose nepritariama šiam žingsniui ir raginama geriau kontroliuoti minią ir užtikrinti geresnę policijos priežiūrą Raudonųjų žibintų kvartale, ypač naktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS