F. Timmermansas: ES iki 2050 metų turi tapti neutrali klimatui | KaunoDiena.lt

F. TIMMERMANSAS: ES IKI 2050 METŲ TURI TAPTI NEUTRALI KLIMATUI

Europos Sąjunga iki 2050 turi tapti neutrali klimatui. Atitinkamą įstatymo projektą ketina pateikti už klimato apsaugą atsakingas naujasis Europos Komisijos vicepirmininkas Fransas Timmermansas. „Aš per pirmąsias 100 savo kadencijos dienų pasiūlysiu klimato apsaugos įstatymą“, – sakė jis antradienio vakarą per klausymus Europos Parlamente Briuselyje.

F. Timmermansas teigė nedelsiant pradėsiąs rengti ambicingus tikslus laikotarpiui iki 2030 metų. „Aš pateiksiu pasiūlymą, kuris padės mums emisijas sumažinti mažiausiai 50 proc., o dar geriau – net 55“, – sakė jis. Oficialus tikslas šiuo metu yra 40 proc.

Vis dėlto F. Timmermanas neatsakė į klausimą, ar jo klimato apsaugos įstatymas iš tikrųjų siūlys iki 2030 metų sumažinti emisijas 55 proc. Jis pabrėžė, kad pirmiausiai turi būti baigti tolesni tyrimai dėl galimybių tai įgyvendinti bei poveikio. Toks sumažinimas esą reikštų „griežtas priemones“.

Turėdamas omenyje ūkio sektoriaus nerimą, F. Timmermansas atkreipė dėmesį į tai, kad ES šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą, palyginti su 1990 metais, jau sumažino 22 proc. Tačiau ekonomikos augimas esą per šį laikotarpį siekė 58 proc. „Mes parodėme, kad kova su klimato kaita nekenkia Europos ekonomikai“, – sakė būsimasis viceprezidentas. Jis pabrėžė norįs ne Europos be automobilių, bet automobilių, neišmetančių teršalų.

ES šalys Prancūzija, Ispanija, Nyderlandai, Portugalija, Švedija, Danija, Latvija ir Liuksemburgas neseniai laiške jau parėmė F. Timmermanso tikslą iki 2030 metų ES emisijas sumažinti 55 proc.

Kad F. Timmermansas sulauks reikalingo Europos Parlamento pritarimo savo naujai pozicijai, buvo aišku dar prieš klausymus. Vadovaujant naujajai Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen, jis nuo lapkričio 1 dienos bus atsakingas už aplinkos ir klimato apsaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Atvaryk Timberleike

į Lit'huaniją pasižūrėti kap gerai čia šiukšles kūrena ir šiukšlyna į dangu ,,pakelia,,.Ar kap visus ora valončius medžius hujarina von nežiurėdami ka žmonės žiauria protestouja. Pysdielinti kiekviens gudrus

III-IV-jo Žemės jud. atradėjas inž. R. ZUBINAS

Gerbiamieji, KLIMATAS ŽEMĖJE - KITO PER TŪKSTANTMEČIUS ! TAI YRA GAMTOS NATŪRALUS VYKSMAS! ŠĮ GAMTOS VYKSMA BŪTINA PAŽINTI o ne kovoti su juo! REIKALINGA RUOŠTIS DAR didesniems karščiams ir didesniom AUDROM ! 2500 metais, Šiauriniame ŽEMĖS pusrutulyje bus tiktai - DIENA ir VASRA!!! Pietiniame - NAKTIS IR ŽIEMA! PAŽINKITE PROTĖVIŲ RAŠYTINĮ PALIKIMĄ ir PAŽINSITE - KAS LAUKIA ŽEMĖS!!! STABDYKITE - MIŠKŲ KIRTIMĄ! ŠIAURINIŲ ŠLAITŲ LEDYNŲ ir SNIEGYNŲ GYVENTOJUS - RUOŠKITĘ EVAKUACIJAI ! PRADĖKIME GERBTI - VANDENĮ - GAMTĄ - MIŠKĄ, - ORĄ! GERBKIME IR SAUGOKIME MŪSŲ GYVŪNIJĄ!!! O vadinamiesiems "mokslininkams"- jau laikas tapti tikrais MOKSLININKAIS, kokiais buvo mūsų PROTĖVIAI, o ne ŠIO PASAULIO statistais!

Gal

Gal pirmiausia aktyvistai del klimato kaitos galetu uzsiimti isvalyti vandenynus nuo plastiko tas veikejas apie tai nesneka pradekit nuo to ponai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS