„Facebook“ JAV byloje dėl privatumo pažeidimų sumokės 650 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

„FACEBOOK“ JAV BYLOJE DĖL PRIVATUMO PAŽEIDIMŲ SUMOKĖS 650 MLN. DOLERIŲ

JAV teismas patvirtino taikos susitarimą ginče dėl privatumo tarp socialinių tinklų milžinės „Facebook“ ir 1,6 mln. jos vartotojų Ilinojaus valstijoje, pagal kurį bendrovė turės sumokėti 650 mln. dolerių.

„Džiaugiamės pasiekę susitarimą, kuris leis užbaigti šį reikalą, o tai atitinka mūsų bendruomenės ir akcininkų interesus“, – pranešime teigė „Facebook“ atstovai.

Čikagos advokatas Jay'us Edelsonas 2015 m. padavė „Facebook“ į teismą, kaltindamas bendrovę rinkus biometrinius veido atpažinimo duomenis ir taip pažeidus 2008 m. priimtą Ilinojaus privatumo įstatymą. Vėliau J. Edelsono ieškinys perkvalifikuotas į kolektyvinį.

2020 m. sausį „Facebook“ sutiko sumokėti 550 mln. dolerių vartotojams, kurių teisės buvo pažeistos, tačiau bylos teisėjas Jamesas Donatas nutarė, kad ši suma yra nepakankama.

J. Donato teigimu, bylos baigtis yra „ypatingas rezultatas“, kuris esą žymi „didelę vartotojų pergalę itin svarbioje skaitmeninio privatumo srityje“.

„Tai yra viena didžiausių už privatumo pažeidimą sumokėtų sumų istorijoje“, – komentavo teisėjas, pabrėždamas, kad kiekvienas ieškovas gaus mažiausiai 345 dolerius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS