G-7 reiškia nepritarimą Pekino „militarizavimo veiklai“ Pietų Kinijos jūroje | KaunoDiena.lt

G-7 REIŠKIA NEPRITARIMĄ PEKINO „MILITARIZAVIMO VEIKLAI“ PIETŲ KINIJOS JŪROJE

Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrai antradienį po dvi dienas Japonijoje vykusių derybų išreiškė nepritarimą Pekino „militarizavimo veiklai“ Pietų Kinijos jūroje ir tvirtino, kad jų politika Taivano atžvilgiu išlieka nepakitusi.

„Nėra teisinio pagrindo Kinijos ekspansyvioms jūrinėms pretenzijoms Pietų Kinijos jūroje ir mes nepritariame Kinijos militarizavimo veiklai šiame regione“, – sakoma G-7 šalių diplomatijos vadovų pareiškime.

„G-7 narių pamatinės pozicijos dėl Taivano... nesikeičia“, – sakoma jame, tikriausiai pripažįstant kontroversiją dėl Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) komentarų apie šią savarankišką salą.

Ministrai taip pat pareikalavo Šiaurės Korėjos susilaikyti nuo tolesnių branduolinių bandymų ir balistinių raketų paleidimų.

„Reikalaujame Šiaurės Korėjos susilaikyti nuo bet kokių kitų destabilizuojamų ar provokuojamų veiksmų, įskaitant bet kokius tolesnius branduolinius badymus ar paleidimus panaudojant balistinių raketų technologijas“, – sakoma pareiškime.

„Į tokius veiksmus privalu pateikti greitą, vieningą ir energingą tarptautinį atsaką, įskaitant tolesnes reikšmingas... Jungtinų Tautų Saugumo Tarybos priemones“, – pabrėžė G-7 ministrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Prajuokino .........

septintukas pradės plaukimo valtele varžybas aplink Taivani ......

Išvada

Pietų Kinijos jūra yra JAV vidaus jūra ir kinams ten nėra ko veikti. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS