G. Thunberg apkaltinta nepaklusimu policijai protesto Švedijoje metu | KaunoDiena.lt

G. THUNBERG APKALTINTA NEPAKLUSIMU POLICIJAI PROTESTO ŠVEDIJOJE METU

  • 13

Birželį Pietų Švedijoje vykusio protesto prieš klimato kaitą metu aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) buvo apkaltinta nepaklusimu policijai, trečiadienį pranešė žiniasklaida.

Tikėtina, kad jai bus skirta piniginė bauda.

Pasak laikraščio „Sydsvenskan“, 20-metė aktyvistė buvo apkaltinta policijos nurodymų nevykdymu po to, kai birželio viduryje Malmėje atsisakė vykdyti policijos nurodymus palikti protesto vietą.

Praėjusį mėnesį G. Thunberg prisijungė prie aplinkosaugos aktyvistų grupės „Ta tillbaka framtiden“ (Susigrąžinkime ateitį) surengtos protesto akcijos, kurios metu, protestuodami prieš iškastinį kurą, mėgino užblokuoti įplaukimą į Malmės uostą ir išplaukimą iš jo.

„Pasirinkome nebūti stebėtojais, o fiziškai sustabdyti iškastinio kuro infrastruktūrą. Mes susigrąžiname ateitį“, – tąkart socialiniame tinkle „Instagram“ nurodė G. Thunberg.

Už tokius kaltinimus gali būti skirta daugiausia šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau prokurorė Charlotte Ottesen (Šarlot Otensen) laikraščiui „Sydsvenskan“ teigė, kad paprastai už tokius pažeidimus baudžiama pinigine bauda.

Anot laikraščio, Malmės apygardos teismo posėdis numatytas liepos pabaigoje.

G. Thunberg buvo tik 15 metų, kai prie Švedijos parlamento Stokholme ji pradėjo savo mokyklinius streikus dėl klimato.

Kartu su nedidele jaunimo grupe ji įkūrė judėjimą „Penktadieniai už ateitį“ (Fridays for Future), kuris greitai tapo pasauliniu reiškiniu.

Ši aktyvistė ne tik dalyvauja klimato protestuose, bet ir nuolat kritikuoja vyriausybes ir politikus už tai, kad šie nepakankamai stengiasi kovoti su klimato kaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Onė

Na tokių žaliųjų kliedesių yra visur. Štai iškastinio kuro nenaudojamas,tada daugiau kertam medžių ir ne plastikiniai maišeliai išgelbės gamtą.daug procesų gamtoje vyksta nepriklausomai nuo mūsų,o jei norime padėti tai mažinkime vartojimą, pažiūrėkime kiek prekių prigaminta ir dar tikro šlamšto kurio niekas neišgirs,prekės trumpo vartojimo. Šitie pramonės milžinės tik gamina ir gamina o mes tik perkam ir po metų išmetam štai kur didžiausia tarša .ilgalaikio naudojimo prekių kaip ir neliko ,štai šitie niekalo gamintojai ir yra teršėjai na dar plius karai ...praregėkite ir kovokite su tikraisiais teršėjais,o ne maišelių naudotojais.

ne

protestai mazina klimato kaita ,o Reik Medzius atsodint ir 5 kartus daugiau negu ispjovet.

Gy.

Tėvai pastūmėjo šiai nesąmonei.Jeigu ji dabar pati ,jau nebemaža ir nesupranta ,kad yra neįdomi ir jos neįdomios įstojimo versijos ,tai jau turi problemų su psichiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS